Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svenska societetsparens omskakande uppbrott

I höstas meddelade tv-profilen Bathina Philipson, 44, och kungavännen Aje Philipson, 79 att de skulle skiljas – efter 18 år som gifta.
Foto: Ola Axman / IBL

Premium: I den svenska societeten kan vändningarna vara snabba. 

Kärleken har blomstrat men ibland slutat i svek. 

Här är kändisparen omskakande uppbrott – och relationerna i dag. 

Mer av det bästa från Expressen. Mer Premium hittar du här.

Nils Tham och Clara Hallencreutz

Clara Hallencreutz och Nils Tham 2014.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES/STELLAPICTURES
Foto: Eero Hannukainen/TT / TT NYHETSBYRÅN
Nils Tham och Felice Jankell.
Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL

HM-arvingen Nils Tham, 38, gifte sig med konstnären och fotografen Clara Hallencreutz, 37, 2014, under stort hemlighetsmakeri. 

För snart fem år sen gick paret dock skilda vägar. I samband med det uppdagades även att de hade ett äktenskapsförord. Tham har en uppskattad förmögenhet på 2,2 miljarder kronor, men enligt handlingarna hade Hallencreutz inte rätt till en krona i händelse av skilsmässa. 

Tham blev senare tillsammans med skådespelerskan Felice Jankell, 30. I november 2019 blev paret föräldrar till sonen Winston och sommaren 2022 gifte de sig. 

– Jag tycker att det är fantastiskt att få fira med sina vänner och de man älskar, sa Jankell i P4. 

Clara Hallencreutz är nu mer tillsammans med skådespelaren Fares Fares, 49 och paret har även hunnit bli föräldrar till två små pojkar. 

Stephanie Bergström och Ludvig Blomqvist 

Jonas Bergström och Stephanie Bergström.
Foto: CAROLINA BYRMO / IBL
Prinsessan Madeleine.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

Stephanie, 40, som då hette af Klercker i efternamn, blev ihop med Jonas Bergström, 43, 2011 – det hade då bara gått knappt ett år efter att Jonas och prinsessan Madeleine, 40, hade brutit sin förlovning efter ett åtta år långt förhållande. 

Den nya relationen blev genast omskriven – inte minst för att kärleksaffärerna pågick i en sån snäv krets: Madeleine och Stephanie ingick sen flera år tillbaka i samma umgänge och var vänner, och Stephanie hade dessutom tidigare varit tillsammans med juristen Ludvig Blomqvist, 39, som var barndomsvän med Jonas.

Stephanie och Ludvig var bland annat bjudna tillsammans på Jonas 30-årsfest 2009. 

Men kärlekens känsliga natur till trots, så höll den, och sommaren 2013 vigdes Stephanie och Jonas i Stora Mellösa kyrka i närheten av Stephanies släktgård där festligheterna hölls. Paret har i dag de tre barnen Katinka, Wilhelm och Sebastian. Han arbetar som advokat, medan hon driver klädföretaget Soft goat. 

Paret bor i en lyxig villa på 285 kvadratmeter på Kungliga Djurgården. Utgångspriset låg på nära 30 miljoner kronor. 

– Så fort vi klev över tröskeln och såg utsikten mot havet sa Jonas ”Vi tar det!” och vi kände båda två att vi verkligen ville bo här, berättade Stephanie Bergstöm nyligen för Sköna hem

Andrea Brodin och Niclas Engsäll

Andrea Brodin och Niclas Engsäll.
Foto: SUVAD MKRONJIC / EXP
Cedric Notz och Andrea Brodin.
Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL

Inredaren Andrea Brodin, 46, är nära vän med kronprinsessan Victoria. 2003 gifte hon sig med stora kärleken och kungavännen Niclas Engsäll, 47. 

Tillställningen blev mycket uppmärksammad, bland annat eftersom det var där som Victoria för första gången visade upp sig offentligt med Daniel Westling, 46. Kronprinsessan är också gudmor till parets gemensamma dotter. 

2011 skilde de sig och Andrea Brodin är nu mer tillsammans med affärsmannen Cedric Notz, 48. De träffades 2014 på bröllopet mellan Madeleine och Chris O’Neill, 48, där Notz var best man åt O’Neill. Han bodde då i Schweiz, men efter en del pendlande valde paret att slå sig till ro i Stockholm och 2016 fick de en dotter.

Niclas Engsäll gifte sig senare med med författaren och SVT-profilen programledaren Carolina Neurath, 37, – men relationen gick i kras. 

– Det handlar väl i grunden om att Niclas och jag har haft en dålig kommunikation i vår relation. Och under den här sommaren blev det, som det kanske blir för många par under sommaren, har man haft lite småproblem innan så intensifieras de. Det blev lite mer tydligt att det inte fungerade. I augusti beslutade jag mig för att det var bäst att avsluta allt, berättade Neurath för Aftonbladet i april 2021. 

I somras gifte hon sig med fotbollsproffset Pierre Bengtsson, 34.

Carolina Gynning och Mattias Trotzig

Carolina Gynning och Mattias Trotzig
Foto: Fredrik Hessman/TT / TT NYHETSBYRÅN / FREDRIK HESSMAN

Carolina Gynning, 44, blev under 2009 tillsammans med entreprenören Mattias Trotzig, 44, som tidigare hade varit ihop med Nina Philipson, 54, dotter till kungens vän Aje Philipson, 79, och Grete Qviberg, 78. 

Men den mest uppmärksammade relationen var den med prinsessan Madeleine, 37, – som han hade en kort och stormig relation med under 2001. 

– Vi var båda unga och Madeleine var en av mina första flickvänner och jag tyckte väldigt mycket om henne. Det var dock svårt med all publicitet. Jag minns med glädje vår tid. Det är ett fint och ljust minne, sa Mattias Trotzig 2015.

Gynning och Trotzig fotograferades i samband med sina kärlekssemestrar, och Gynning beskrev för Expressen att hon var ”kär och galen”. Men relationen blev kortvarig och efter ett år gick de skilda vägar. 

– Nu ska jag gå vidare i livet och satsa ännu mer på mitt måleri, sa den framgångsrika konstnären då.

– Det är givetvis tråkigt att gå skilda vägar, Carolina är en jättefin tjej. Vi kommer att vara vänner även i framtiden, sa Trotzig då. 

I dag är Trotzig sambo med bloggaren och entreprenören Linn Herbertsson, 35, medan Gynning är ihop med Viktor Philipson, 36, son till Aje Philipson och syster till Trotzigs ex Nina Philipson.

Anders ”Aje” Philipson och Bathina Philipson

Bathina Philipson och Anders "Aje" Philipson.
Foto: JULIA DANSARIE
Grete Qviberg.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

I November i fjol meddelade tv-profilen Bathina Philipson, 44, och kungavännen Aje Philipson, 79 att de skulle skiljas – efter 18 år som gifta. 

– Det är ingen dramatik i detta, vi har gemensamt valt att skilja oss. Det är ett beslut som vuxit fram, sa Bathina Philipson till Expressen då. 

Aje och Bathinas vägar korsades i början av 2000-talet på innekrogen Riche i Stockholm. Bathina var då 22 år gammal, och sexbarnspappan Aje var 57.  

I september 2004 gifte sig paret och i dag har de tre gemensamma barn. 

I en tidigare intervju med Expressen från 2021, berättade Bathina Philipson om livet med maken. 

– Men vi är så sjukt olika. Det har vi varit hela tiden. Vi fann varandra i samma värderingar, humor och allt det där. Men vi har olika dygnsrytm, intressen, och lever två olika parallelliv, sa hon då. 

Aje Philipsson var tidigare gift med Grete Qviberg, 77. Även de var gifta i 18 år och tillsammans har de också tre barn. När de skilde sig gick Grete Qviberg ur äktenskapet utan en krona. 

– Tvärtemot vad alla trodde och många fortfarande tror. Inte ens en kaffekopp fick jag ta med. Jag fick bara ta med mig mina kläder, inget annat. Sedan pratade han inte med mig på tjugo år! har hon tidigare sagt i Expressen.

I dag är de alla tre goda vänner och befann sig på semester tillsammans så sent som Bathina och Aje gick ut med skilsmässan offentligt. 

– Det har jag vetat länge. Det var väl bara att de skulle bestämma sig. Man få ju bestämma sig om det ska vara av eller på, sa Qviberg i november. 

Hon går själv igenom en tuff period efter att hennes make Kent Löwenberg avled hastigt i augusti. 

Andreas ”Coci” Philipsson och Amelia Widell 

Andreas ”Coci” Philipsson och Amelia Widell.
Foto: STELLA PICTURES

Aje Philipson och Grete Qvibergs yngsta barn, sonen Andreas ”Coci” Philipson, 47, gifte sig 2009 med smyckedesignern Maria Nilsdotter, 41, på familjegodset i Skenäs och äktenskapet höll i sju år. Tillsammans har paret två gemensamma barn. 

2016, samma år som uppbrottet dök Andreas Philipsson upp på en premiär tillsammans med Amelia Widell, 37, som även är syster till Hannah Widell, 47, och Amanda Schulman, 42. 

Förhållandet blev dock inte särskilt långvarigt, och Amelia är i dag tillsammans med Walle Jobara, 42, och tillsammans har de en dotter. 

Maria Nilsdotter har på sitt håll precis gift om sig med affärsmannen Mikael Schiller, 46, och de har tillsammans dottern Ruby.

Per och Åsa Taube 

Per och Åsa Taube skilde sig i juli 2021.
Foto: SVEN LINDWALL

Per Taube, 62, och Åsa Taube, 51 gick skilda vägar förra sommaren.  De har två barn tillsammans. Per Taube har också en dotter från ett tidigare äktenskap, Linnea Taube, som 2019 gifte sig med Leonard Johansson, kungavännen Noppe Lewenhaupts styvson.

Per Taube är fastighetsmiljardär, vän med kungen och har arbetat med honom sedan 2005 då han hjälpte honom att samla sina bostadsaffärer i vad som kom att bli koncernen Bensor. 

Claes Bahri och Dominika Peczynski

Anders Borg och Dominika Peczynsk.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES STELLA PICTURES
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Dominika Peczynski, 52, har tidigare varit tillsammans Claes Bahri, 61, och de har dottern Hannah Bahri, 22, tillsammans. 

Dominika Peczynski är numera gift med tidigare finansministern Anders Borg, 54. I somras ansökte de båda om skilsmässa men meddelade kort efter att de ångrat sig och är fortfarande ihop. 

– Alla i ett äktenskap kan ha en fnurra på tråden, men jag kände att Anders inte längre uppmärksammade mig som kvinna och jag kände mig förminskad, sa Peczynski till Stoppa pressarna. 

Även Claes Bahri gick vidare i livet. Efter uppbrottet från Peczynski blev han tillsammans med programledaren Agneta Sjödin, 55. 

Men de både gick skilda vägar för drygt tre år sedan. 

– Jag träffar ingen nu, jag kom av mig lite under corona kändes det som, sa Sjödin i podcasten ”Nemo möter en vän” 2021. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Cissi Wallins nya liv: ”Kompromissat klart”

Premium: Uppväxten och tuffa åren • Nya oväntade karriären

De avgörande svaren om 20-åringen och 18-åringen

Premium: Nyckelfrågorna om Toves död under sista rättegångsdagen

Hockeypanelen: Så slutar semifinalerna i SM-slutspelet

Premium: HOCKEYPANELEN: Så slutar semifinalerna i SM-slutspelet