Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svenska skådisens roll i nya storfilmen: ”Min kille sa: Tacka ja”

Spelar mot Scarlett Johansson
Nanna Blondell.
Foto: Pressbild: Marica Rosengård

Den svenska skådespelaren Nanna Blondell, 34, siktar internationellt, berättar hon i en intervju med Dagens Nyheter.

Hon syns bland annat i den kommande Marvel-filmen ”Black widow”.

Där spelar hon mot Hollywoodstjärnan Scarlett Johansson.

Du kanske såg henne i ”Red dot”, Netflix första svenska originalfilm, som släpptes i våras.

Men nu tar Nanna Blondell plats på den allra största av scener: Hollywood.

I kommande Marvel-filmen ”Black widow” spelar hon mot huvudrollsinnehavaren Scarlett Johansson. En film som skulle ha haft premiär förra året men som sköts upp på grund av pandemin.

Nanna Blondells agent ringde och hade ordnat med en provfilmning för en då okänd Marvel-film. De bad henne att skicka in en provfilm. Och sedan gick det snabbt. Väldigt snabbt.

– Jag ringde hem till min kille från jobbet sedan spelade vi in provfilmen innan jag behövde hämta på förskolan. Oftast hör man ju inget på tre månader men jag fick ett mejl redan dagen efter där det stod: ”Välkommen till Marvelteamet”. Min kille sa ”tacka ja, oavsett vilken film det är”, han har lite bättre koll än jag, säger hon i en intervju med Dagens Nyheter.

Mötet med Scarlett Johansson

Innan ”Black widow” hade Nanna Blondell sett Marvel-filmen ”Guardians of the galaxy” men säger att hon ”inte var så insatt” i hur stort varumärket faktiskt är.

I ”Black widow” spelar Nanna Blondell karaktären Ingrid, en av de så kallade änkorna, och hörs prata på svenska i delar av filmen.

Hon tar även plats på en av filmens posters.

https://www.instagram.com/p/CQBOxXTJCWZ/

– De ville att det skulle vara olika språk och dialekter för att få till en global känsla. Regissören undrade till och med om jag kunde fler språk än svenska och engelska, men det kan jag ju tyvärr inte. Min stunttjej var roligt nog från Finland, vilket vi upptäckte efter typ två veckor, så vi kunde prata svenska med varandra, säger hon till Dagens Nyheter.

Och den svenska skådespelaren har bara gott att säga om superstjärnan Scarlett Johansson – som hon också spelar mot i en scen i filmen. Nanna Blondell beskriver henne som ”otroligt snäll och inbjudande”.

– Jag, Scarlett, regissören och producenten repade i hennes trailer. Vi kände att det var flera repliker som kändes överflödiga, som inte behövde sägas, så vi strök dem. Det kändes skönt och scenen blev faktiskt mycket bättre. Men den tog ändå sju timmar att filma, trots att den är så kort, säger hon till Dagens Nyheter.

Keira Knightleys strikta beslut – om sexscenerna:

Keira Knightleys strikta beslut – om sexscenerna

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.