Svenska rockstjärnan häktad för kvinnovåld

Publicerad

Den svenska rockstjärnans exfru vittnar om att han bland annat har piskat henne och snärtat henne med en kedja.

Nu häktas mannen i 35-årsåldern misstänkt för grov kvinnofridsskränkning samt misshandel.

– Han nekar till samtliga anklagelser, säger hans advokat.

Det var i september 2011 som det började. Den svenska rockstjärnan ska ha slagit sin dåvarande fru över näsan med en kedja, så att den svullnade upp och smärtade.

Därefter fortsatte han regelbundet utöva våld mot kvinnan, enligt åtalet.

Bara en månad efter kedjeslagen, lämnades hon med revbensfraktur efter att han ska ha knuffat in henne i en bokhylla.

Senare misstänks han ha fortsatt misshandeln på en nattklubb genom att stampa på hennes fötter tills de blev svullna och blåa.

Fram till maj i år ska han bland annat också ha snärtat henne med piska, dunkat hennes huvud i golvet, samt slagit henne i ansiktet två gånger, enligt åtalet.

Misstänkt för misshandel

Sammanlagt är det vid nio olika tillfällen som rockstjärnan ska ha utövat våld mot sin exfru.

– Han nekar till samtliga anklagelser, säger hans advokat.

Rockstjärnan är häktad misstänkt för grov kvinnofridsskränkning samt misshandel, men det är ännu oklart när rättegången inleds.

Enligt advokaten har den häktade mannen redovisat utförligt för varje punkt i åtalet.

– Mycket av det som påstås i åtalet har till exempel naturliga förklaringar.

Vad innebär naturliga förklaringar?

– Att skadorna till exempel kan ha uppkommit på annan väg. Han har inte utsatt sin hustru för våld.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag