Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska prinsessan skadad i trafikolycka

”Olyckligt nog föll jag av cykeln”, skriver prinsessan Sofie Louise på Instagram.Foto: Instagram
Svenska Sofie Louise är prinsessa på Malaysia.Foto: Courtesy of Kelantan Palace

Malaysias svenska prinsessa Louise har råkat ut för en cykelolycka och förts akut till sjukhus.

Prinsessan berättar själv om trafikolyckan som ledde till att hon fick en fraktur på axeln – hon tackar sjukhuspersonalen för deras insats.

”Fick en fraktur på axeln men känner mig tacksam över att jag bar cykelhjälm”, skriver hon på Instagram.

Malaysias svenska prinsessa Louise, 34, har råkat ut för en cykelolycka – som kunde ha slutat betydligt värre än vad den gjorde. 

Louise berättar själv om olyckan på Instagram.

”Häromdagen cyklade jag till Starbucks för att handla åt min make och mig. Olyckligt nog föll jag av cykeln”, skriver hon.

Prinsessan fick föras i ilfart till sjukhuset i Kota Bharu, där kronprinsparet bor. Hon riktar nu ett tack till läkarna och personalen.

”Jag skulle vilja säga ett stort tack till läkarna, sjukvårdarna och personalen på RPZ sjukhuset, och också de anställda på palatset för deras goda omvårdnad och stöd”.

Prinsessan Louise räddades av cykelhjälm

Prinsessan fick en fraktur på axeln och bär mitella. Tack vare att hon bar cykelhjälm undgick hon skallskador.

”Fick en fraktur på axeln men känner mig tacksam över att jag bar cykelhjälm”, skriver hon.

Kärlekshyllningen på bröllopsdagen

Louise kommer från Mantorp i Östergötland och träffade malaysiske prinsen Tengku Muhammad Faiz Petra, 46, när de båda studerade i London. Enligt malaysiska medier ska paret ha känt varandra en längre tid. Vigseln ägde rum den 19 april 2019 inför omkring 300 gäster i ett anrikt palats. Förutom delar av Louise Johanssons familj, närvarade även Sveriges ambassadör i Malaysia, Dag Juhlin-Dannfelt. 

På den ettåriga bröllopsdagen i våras skrev prinsessan på Instagram:

”Ett vackert år har gått sedan vi gifte oss. Jag känner mig lyckligt lottad och stolt att stå vid din sida som din hustru. Jag tackar Allah varje dag för att jag har en sådan kärleksfull och respektfull make. Jag vill även tacka familj, vänner och Sveriges ambassadör för att ni reste långväga för att vara en del av vår speciella dag”.

Svenskan har visat upp bitar av sitt nya liv på Instagram. Bland annat delade hon foton förra året från när hon och maken besökte Sverige under midsommar. Det kungliga paret syntes på Vasamuseet och vid ett klassiskt midsommarfirande med dans och kransar.

Prinsessan, som tidigare hette Johansson i efternamn, gick barn- och fritidsprogrammet på gymnasiet, innan hon åkte till England för att jobba. 

https://www.instagram.com/p/CCF9WH1poSK/?utm_source=ig_embed

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.