Svenska kändisarnas magiska bröllopsklänningar genom åren

Sommaren är bröllopens högtid – och våra stjärnor och kungligheter har fullkomligt strålat i sina vackra klänningar. 

Expressens Therese Loberg har valt ut några sagolika och minnesvärda varianter. 

Dominika Peczynski

Dominika Peczynski och Anders Borg gifte sig i november 1018.
Foto: OLLE SPORRONG

I november 2018 fick Anders Borg och Dominika Peczynski äntligen säga ja till varandra. Lyckotårar fälldes och Peczynski slog gnistor i sin spetsklädda klänningsdröm designad av vännen och designern Camilla Thulin. Fint med den vida kjolen och de långa ärmarna! 

Josephine Bornebusch

Josephine Bornebusch och Erik Zetterberg säger ja till varandra.
Foto: MAGNUS JÖNSSON
Foto: MAGNUS JÖNSSON

Året är 2010, det är december och Josephine Bornebusch fullkomligt strålar av lycka med sin make Erik Zetterberg. Det är vinter och ”Solsidan”-stjärnan är klädd i tweedjacka och en fantastiskt voluminös kjol! Fint!

Victoria

Victorias bröllopsklänning hade ett sagolikt långt släp.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
2010 fick Victoria och Daniel varandra.
Foto: SUVAD MRKONJIC

Vad ska man säga om kronprinsessans bröllopsklänning när hon gifte sig med sin kärlek Daniel 2010? Kreationen, signerad Pär Engsheden, är så klassiskt vacker och elegant att vem som helst blir avundsjuk. De raka linjerna och enkla materialen passar henne helt fantastiskt och för att inte tala om det helt sagolika, milslånga släpet! Det här glömmer vi aldrig. 

Madeleine

Foto: CHRIS RADBURN / EMPICS/IBL
Foto: SVEN LINDWALL
Foto: SVEN LINDWALL

Prinsessan Madeleines elfenbenvita klänning, designad av Valentino, hade ett fyra meter långt släp och en sex meter lång slöja dekorerad med små apelsinblommor. Den romantiska spetsen passar henne ypperligt och hon ser ut precis som det hon är – en prinsessa. 

Isabella Scorupco

https://www.instagram.com/p/B3gf5FTlNYW/?utm_source=ig_web_copy_link?hidecaption=true

Vår svenska Hollywoodstjärna Izabella Scorupco lovade Karl Rosengren evig kärlek i sitt hem i Los Angeles i oktober 2019. Scorupco bar en ljust rosa klänning med matchande skir slängkappa. Hon såg som tagen ur en disneyfilm!

Ciara Zelmerlöw

https://www.instagram.com/p/B3sT2zbAyrj/?utm_source=ig_web_copy_link

I september 2019 sa Ciara och Måns Zelmerlöw ja till varandra på den plats de först förlovade sig i Kroatien. Ciaras klänning var ett riktigt konstverk med ljust rosa blommor, bara axlar ett ljuvt, långt släp. De mörka, utsläppta lockarna är verkligen pricket över i:et! Så vackert!

https://www.instagram.com/p/B2xHvXeAV8G/?utm_source=ig_web_copy_link

Sofia

Carl Philip och Sofia gifte sig 2015.
Foto: OLLE SPORRONG
Sofias klänning är designad av Ida Sjöstedt.
Foto: OLLE SPORRONG

Designern Ida Sjöstedt fick det ärofyllda uppdraget att skapa prinsessan Sofias klänning 2015 – och vilken klänning det blev! Både släp och klänning är prydda av handklippt couturespets som sedan handbroderats. Sagolikt! 

Malin Åkerman

Malin Åkerman och maken Jack Donnelly gifte sig på en strand i Mexico.
Foto: BACKGRID/IBL

Barfota i sanden sa Malin Åkerman och Jack Donnelly ja till varandra i Tulum, Mexico 2018. Den svenska Hollywoodstjärnan sa nej till det traditionellt vita och gifte sig i stället i en ljust rosa, sidenklänning med hög slits och tunna band, signerad Cushnie. Originellt och nytänkande!

Veckans modesnackisar

IDA SJÖSTEDT SLÄPPER KOLLEKTION

https://www.instagram.com/p/CECqbo9JP9U/?utm_source=ig_web_copy_link

Håll i hatten, nästa vecka släpper Ida Sjöstedt våren och sommarens kollektion 2021 på Instagram. Vi väntar med spänning! 

KELLY GALES DJUNGEL-FEELING

https://www.instagram.com/p/CECZlXmpfeK/?utm_source=ig_web_copy_link

Djungel-mönstrat har varit populär under en ganska lång tid nu men hur snygg är inte supermodellen Kelly Gale i den här färgsprakande bikinin? 

CARINA BERG GLITTRAR I GULD 

https://www.instagram.com/p/CEFR5RSBT4U/?utm_source=ig_web_copy_link

Oj så fint matchad av Carina Berg med det spikraka håret och de gnistrande, lite större smyckena i guld! Jag gillar definitivt! 

STRAND-KOSTYMEN

https://www.instagram.com/p/CEBP-H8jcNp/?utm_source=ig_web_copy_link

Det kanske inte är så moderiktigt med ack så kul! Roger Nordin och Laila Bagge vet definitivt hur man tar ett poolparty till en högre nivå!

Nikki Aminis avslöjande om bröllopslåten 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.