Hollywoodfrun Åsa Vesterlund, som nu bor i Florida, har flytt till Europa. Foto: PrivatHollywoodfrun Åsa Vesterlund, som nu bor i Florida, har flytt till Europa. Foto: Privat
Hollywoodfrun Åsa Vesterlund, som nu bor i Florida, har flytt till Europa. Foto: Privat
Irma är på väg in mot Florida med en förödande kraft. Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅNIrma är på väg in mot Florida med en förödande kraft. Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Irma är på väg in mot Florida med en förödande kraft. Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Jesper Parnevik, som bor i Florida, är i Japan. Hans familj har också lämnat. Foto: ANDERS AHLGRENJesper Parnevik, som bor i Florida, är i Japan. Hans familj har också lämnat. Foto: ANDERS AHLGREN
Jesper Parnevik, som bor i Florida, är i Japan. Hans familj har också lämnat. Foto: ANDERS AHLGREN

Svenska kändisarna flyr från stormen Irma

Publicerad

De svenska kändisarna i Florida flyr orkanen Irma.

Familjen Parnevik har lämnat delstaten – och Hollywoodfrun Åsa Vesterlund, som nu bor i Florida, har flytt till Europa.

Owe Thörnqvist följer rapporterna från området – där hans syster sitter fast.

– Har jag otur så har jag inget hem att återvända till, säger Åsa Vesterlund.

Redan innan orkanen Irma hade visat sin förödande kraft i Karibien fattade kändisfamiljen Parnevik, som bor i Florida, sig för att lämna sitt hem. På tisdagen skrev Jesper Parnevik, 52, på Twitter:

"Jag är i Tokyo och Mia flyger till Florida i dag. Hon och Phoenix får stänga huset och ta sig därifrån."

Hustrun Mia Parnevik, 49, som tagit sig till New York, har lagt upp en video från ovädret.

– Det är galet, sa hon i videon.

https://www.instagram.com/p/BYvqVGglxhx/?hl=en&taken-by=miaparnevik

Och familjen, känd bland annat från TV3:s "Parneviks", är inte de enda svenska kändisarna i Florida som evakuerar delstaten. Hollywoodfrun Åsa Vesterlund, 42, som nu bor i Florida, har flytt till Europa.

– Jag har lämnat Florida, det känns inte roligt att lämna vänner, mitt hem, bilarna och så vidare. Men detta kommer bli en stor katastrof för hela Florida. Har jag otur så har jag inget hem att återvända till, säger Åsa Vesterlund.

Hollywoodfrun Åsa Vesterlund har tagit sig till Paris i väntan på att Irma ska dra förbi Florida.Foto: Privat

"Landade i flipflops"

– Jag kan inte förstå folk som inte tar detta på allvar! Jag kommer att invänta och se vad som händer, och efter det tar jag ställning till när jag flyger tillbaka.

Åsa Vesterlund väntar ut stormen i Frankrikes huvudstad Paris, dit hon kom med sina hoppackade tillhörigheter.

– Jag landade i flipflops, lite halvhysteriskt blev det eftersom flygplatserna skulle stängas.

https://www.instagram.com/p/BYtkr7WFrSi/?hl=sv&taken-by=asavesterlund

Åsa Vesterlund: "Känns orättvist"

Åsa Vesterlund säger att det kändes konstigt, "nästan orättvist", att kunna vakna upp långt från stormen.

– Mina tankar går så klart till de som fortfarande är kvar i Florida, jag har ständig kontakt med mina nära och kära och självklart kommer jag hjälpa med det jag kan.

Åsa Vesterlunds bild på sina väskor på flygplatsen innan hon lämnade USA.Foto: Privat

Elin Nordegren, 37, modell och exfru till golfproffset Tiger Woods, 41, bor också i Florida. Hennes pappa, journalisten Thomas Nordegren, säger att han varit i kontakt med dottern, men att han inte vill gå in på var hon befinner sig eller hur hon hanterar stormens framfart.

Owe Thörnqvists hem i riskzonen

En av de svenskar i Florida som beslutat sig för att stanna är miljonären Leif-Ivan Karlsson, 56, också han känd från en TV3-dokusåpa, "Karlssons". Till Norrbottens Affärer säger han:

– Jag är en äventyrare och tycker det här är spännande.

 

Artisten Owe Thörnqvist befinner sig inte i Florida just nu.Foto: SVEN LINDWALL

Artisten Owe Thörnqvist, 88, bor i Lido Beach i Florida under vinterhalvåret. Han befinner sig inte i den krisande delstaten, eller just Lido Beach som evakuerats, utan stannade hemma just på grund av orkanen. Men han följer rapporterna.

Thörnqvists syster fast i Florida

– Jag följer orkanen varenda minut, det finns ju rapporter om att den kan bryta av och gå norrut, då kan min våning och min systers hus klara sig. Klart man är orolig för vad som kan hända, säger han till UNT.

Thörnqvists syster befinner sig i Florida.

– Jag pratade med henne senast i går. Då hade hon försökt lämna staden, men det är helt stopp på motorvägarna. Hon kom ingenstans och fick vända hem igen.

Relaterade ämnen
Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag