Björn Gustafsson, Maria Lundqvist och Jakob Eklund hamnade mitt i ett flygdrama på väg till Cannes.
Björn Gustafsson, Maria Lundqvist och Jakob Eklund hamnade mitt i ett flygdrama på väg till Cannes.

Svenska kändisar i flygdrama

Publicerad
Uppdaterad
Den svenska skådespelareliten hamnade i ett flygdrama på väg till Cannes.
Precis vid landningen i Nice tvingades deras pilot väja för ett plan som blockerade landningsbanan.
- Det kändes väldigt nära, säger Maria Lundqvist, till Expressen.se.
Komikern Björn Gustafsson och skådespelarna Maria Lundqvist och Jakob Eklund lämnade Arlanda klockan halv tio på fredagsförmiddagen för att flyga till Cannes.
Men precis vid landning på flygplatsen i Nice gick något snett.
Ett plan hade fått problem och blivit stående – mitt på banan där kändisarna skulle landa.
När piloten fick information om flygplanet på marken tvingades man väja och lyfta planet direkt igen.


"Rätt läskigt"

Enligt uppgifter till Expressen.se tvingades planet göra ett mycket kraftigt lyft för att inte köra in i planets bakparti.
– Det kändes väldigt nära. Det var rätt läskigt, säger Maria Lundqvist.
Allt gick väldigt snabbt och piloten hann inte informera om händelsen till passagerarna.
– Det är lite svårt att förstå varför piloten inte fick veta om hindret förrän i sista sekunden, säger Maria Lundqvist.
Flygbolaget Norwegian upplever inte att händelsen var dramatisk.


Passagerarna undrade

– Anledningen att passagerarna upplevde lyftet som kraftigt var att piloten hade förberett för landning och det blev en så kallad pull up. Då hinner man inte informera och det kan göra att passagerarna börjar fundera lite extra, säger Susanna Swartling, pressinformatör på Norwegian i Sverige.
Planet var en halvtimme i luften innan man hittade en ny bana att landa på.
– Planet fick vänta på att få en ny bana att landa på. Jag vet inte varför planet på marken blev stående, säger Susanna Swartling.
Maria Lundqvist är nu i Cannes för visningen av Ruben Östlunds ”De ofrivilliga” som är uttagen i sektionen ”Un Certain Regard”.
Jakob Eklund och Björn Gustafsson är på plats för filmen  ”Les grandes personnes” som också blev uttagen till kritikerveckan i Cannes.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag