Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svenska Jennifer är med i Netflix-serie: ”Overkligt”

Jennifer E. Gardner flyttade till Los Angeles med drömmen om att bli skådespelare. Nu spelar hon en roll i Netflix-serien ”On the verge”.
Jennifer E. Gardner utanför sin trailer under en reklamfilmsinspelning.
Foto: Privat
Jennifer E. Gardner.
Foto: Privat

Efter att ha drömt om att skådespela hela sitt liv tog Jennifer E. Gardner ett första steg mot drömmen för 6,5 år sedan.

Då flyttade hon till Los Angeles och nu har hon en roll i Netflix-serien ”On the verge”.

– Jag visste alltid att jag ville uppträda och få folk att skratta, säger hon.

Jennifer E. Gardner, 32, är från Stockholm och hade redan tidigare en karriär inom tv-branschen. Men då bakom kameran.

Hon har dock alltid vetat att hon helst av allt ville skådespela.

För åtta år sedan började hon på improvisationsteater i Stockholm. Det var då hon bestämde sig.

– Jag kände då att det är det här jag vill göra i resten av mitt liv, säger Jennifer E. Gardner.

Jennifer E. Gardner har alltid drömt om att bli skådespelare. I skolan skrev hon om sina drömmar.
Foto: Privat

Drygt två år senare tog hon sitt pick och pack och flyttade till andra sidan Atlanten. I den nya hemstaden Los Angeles var hon en av många med drömmar om att bli skådespelare.

Dock menar Jennifer E. Gardner att hon hade en lite annan inställning än många andra. Hon menar att många kommer till Hollywood med falska förhoppningar.

– När jag kom hit tror jag att jag hade en ganska hälsosam inställning. Jag kom hit först och främst för att lära mig mer improvisationsteater. Jag kände inte någon, men jag gick på improvisationsshower varje kväll och jag började tre olika teaterskolor på en gång för att se vad jag tyckte om.

– Jag visste att jag ville lära mig så mycket som möjligt så att jag var förberedd när jag ska gå på audition. Hade jag gått på audition första veckan jag kom hit hade jag varit för nervös för att ens kunna göra någonting.

Pandemin satte stopp

Efter att ha haft flera olika småjobb och uppträtt på olika teatrar blev Jennifer E. Gardner signad för att skådespela i reklamfilmer av en agentur.

Jennifer E. Gardner på scen under en improvisation med kompisen Dayna LoBosco.
Foto: Privat
Jennifer E. Gardner på scen under en improvisation med kompisen Bogart Avila.
Foto: Privat

I början av 2020 frågade en av agenterna på agenturen om Jennifer skulle kunna tänka sig att bli representerad inom tv och film av henne. Något hon givetvis tackade ja till.

Det tog inte lång tid innan hon gick på en audition för Netflix-serien ”On the verge”.

– Den här serien var min första audition för tv och film. Jag hade gjort ett par reklamfilmer som jag hade filmat. Men det här var min första audition för någonting större än reklam. 

Auditionen hade hon i mars 2020. Samma månad som coronapandemin bröt ut och satte stora delar av skådespelarbranschen på paus.

– Jag fick en call back för rollen. Den skulle ha varit den 16 mars. På torsdagen veckan innan stängdes allt ner, säger Jennifer E. Gardner.

– De sa då att den skulle bli av när allt lugnat ner sig och när man skulle komma tillbaka till kontoren. Ingen visste ju då att det skulle vara så här i ett och ett halvt år, alla trodde att det skulle vara i några veckor.

Det skulle dröja till i juni förra året innan hon fick något besked om rollen. Dock var beskedet värt att vänta på.

När hennes agent ringde upp henne fick hon veta att rollen var hennes och att hon inte behövde gå på någon call back.

– Jag har jobbat väldigt hårt för att vara förberedd för en audition och när jag läste den här rollen så kände jag bara att ”det här kan jag, det här är jag”. Jag visste att det var en roll som jag kunde ha kul med.

Jennifer E. Gardner på inspelningen av ”On the verge”.
Foto: Privat
Jennifer E. Gardner på inspelningen av ”On the verge”.
Foto: Privat

”Jag är en optimist”

I ”On the verge” spelar Jennifer E. Gardner au pairen Gretchen och är med i sju av tolv avsnitt.

Hon spelar mot bland andra Julie Delpy, som även skapat serien, och Elisabeth Schue. 

– De här människorna som jag gjort den här serien med är människor som jag sett upp till i flera år, det är helt sjukt, säger Jennifer E. Gardner.

– När man varit inlåsta så länge så var det också konstigt att sen gå ut och jobba med massa människor man inte känner. Det var helt overkligt.

Jennifer E. Gardner menar att hon har varit tacksam över att ha haft det här jobbet, eftersom skådespelarbranschen påverkades mycket av pandemin.

Nu hoppas att det kommer komma fler liknande tillfällen för henne i framtiden – eller en andra säsong av ”On the verge”.

– Jag var alltid väldigt hoppfull att jag hade det här jobbet och även om jag inte skulle boka någonting efter så har jag i alla fall haft det här jobbet. Jag är en optimist no matter what.

Netflix stäms efter succéserien ”Squid Game”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.