Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska Ida slår tillbaka efter hatet

Ida Ovmar ska tävla i Miss Universe – men har mötts av näthat och anklagelser att hon opererat sig. Foto: PRIVAT
– Jag är same, och mina höga kindben kommer därifrån. Jag har aldrig gjort några ingrepp, så det är jättetråkigt att anklagas för det.Foto: PRIVAT

Svenska skönhetsmissen Ida Ovmar ska tävla i Miss Universe i januari.

Nu utsätts hon för näthat och får falska anklagelser om att ha skönhetsopererat sig - men menar själv att hon bara är samisk.

– Jag är same, och mina höga kindben kommer därifrån, säger Ida Ovmar.

Ida Ovmar, 20, har vunnit Miss Universe Sweden och i januari tävlar hon i Miss Universe.

Men nu anklagas hon för att vara skönhetsopererad och utsätts för näthat, för att hon har höga kindben och fylliga läppar.

Ovmar berättar att hon tar illa vid sig av de falska anklagelserna, eftersom hennes utseende beror på hennes samiska ursprung.

– Jag är same, och mina höga kindben kommer därifrån. Jag har aldrig gjort några ingrepp, så det är jättetråkigt att anklagas för det.

 

LÄS MER: Fel Miss Universum utsågs: "Fruktansvärt"

 

Ida Ovmar tävlade för första gången i skönhetstävling när hon var 17 år, och redan då anklagades hon för att vara opererad.

– Jag har alltid fått kritik för mina stora läppar, och när jag började tävla i skönhetstävlingar så blev det en del näthat och folk kritiserade mig för att vara en dålig förebild, säger hon.

 

Ida Ovmar vill höja andra tjejer

 

LÄS MER: Arna Ýr Jónsdóttir slår tillbaka mot vikthånet

 

Just att tas för en dålig förebild är något som Ida Ovmar vill slå ifrån sig.

– Det är tråkigt att bli framställd som en dålig förebild. Jag står för att tjejer ska höja varandra, så det är tråkigt att folk drar ner en, säger Ovmar, och tillägger att hennes manliga kolleger sällan får den typen av anklagelser som hon utsätts för.

Sedan hon Ida Ovmar vann Miss Universe Sverige, och nu gör sig redo för Miss Universe-tävlingen, har näthatet eskalerat. Något som hon tror minskar hennes chanser till vinst. Även på tidigare tävlingar har Ida Ovmar hört hur folk har diskuterat huruvida hon har opererat sig.

– Folk kommer med falska påståenden, och näthatar på hemsidorna när de diskuterar tävlingen och kandidaterna. Mina chanser att vinna minskas ju på grund av det.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Wahlgrens miljonimperium – så mycket tjänar familjen

Pengarna, husen och lyxlägenheterna

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.