Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenskan skrevs ut ur testamentet precis före dödsfallet: Övergett mig

Paulina Porizkova och Ric Ocasek på HBO:s premiär av ”Girls” 2013.Foto: EVAN AGOSTINI / AP TT NYHETSBYRÅN
Paulina Porizkova och Ric Ocasek var gifta i 28 år.Foto: MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK / MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Ric Ocasek dog av en hjärtsjukdom, 75 år gammal.Foto: RICHARD SHOTWELL / AP TT NYHETSBYRÅN

Den svenska exfrun Paulina Porizkova får ingenting efter The Cars-sångaren Ric Ocaseks död, enligt hans testamente.

Det uppger Page Six.

”För att hon har övergett mig”, ska han ha skrivit i sin sista vilja.

Den 15 september hittades rockbandet The Cars frontman Ric Ocasek död i sitt hem på Manhattan i New York, USA. Han blev 75 år gammal.

Nu har hans sista vilja blivit offentlig, skriver Page Six.

Paulina Porizkova saknas i Ric Ocaseks testamente

Och exhustrun, den svensk-tjeckiska före detta supermodellen Paulina Porizkova, 54, utesluts helt ur testamentet.

”Jag har inte efterlämnat något till min fru Paulina Porizkova eftersom vi är mitt i en skilsmässa. Även om jag dör innan skilsmässan har gått igenom har hon inte rätt till något eftersom hon har övergett mig”, skrev Ocasek innan han dog, enligt Page Six.

Han ska ha signerat dokumenten den 28 augusti, bara några veckor innan han dog.

Rocksångaren och Porizkova skilde sig i maj i fjol efter 28 år som gifta. De möttes först 1984 i samband med inspelningen av The Cars hit ”Drive” och har två gemensamma barn.

De båda fortsatte ha kontakt efter skilsmässan och det var Paulina Porizkova som hittade Ric Ocasek död. Han hade precis opererats och återhämtade sig i sitt hem, där hon kom förbi med kaffe.

”Han sov fortfarande när jag kom med hans morgonkaffe på söndagen. Jag rörde hans kind för att väcka honom. Det var då jag förstod att han hade somnat in fridfullt under natten”, skrev Porizkova på Instagram efteråt.

Så mycket hade Ric Ocasek i tillgångar

Page Six skriver att Ocasek hade fem miljoner dollar, 48,5 miljoner kronor, i upphovsrättsliga tillgångar. Han hade motsvarande 970 000 kronor i ”materiell personlig egendom” och 146 000 kronor i kontanter.

En advokat som Page Six har pratat med säger dock att Ric Ocasek troligtvis hade mer pengar, kanske ”många miljoner dollar”, undanstoppat i olika fonder.

Förutom Paulina Porizkova blir även två av Ocaseks sex barn utan pengar efter faderns död, enligt testamentet. Dock inte de två barn han hade tillsammans med den svensk-tjeckiska modellen.

The Cars-frontmannen dog av en hjärtsjukdom.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.