Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska dj-stjärnans mardröm – vågar inte resa hem: ”Frustrerande”

Alesso: "Den konstanta pressen blev för mycket"
”Alesso” jobbar till vardags som dj och musikproducent.
Foto: VILHELM STOKSTAD/TT / TT NYHETSBYRÅN
Alessandro ”Alesso” Linblad är en av årets sommarvärdar i ”Sommar i P1”.
Foto: SVERIGES RADIO
Alessandro ”Alesso” Linblad.
Foto: AMY SUSSMAN / AP TT NYHETSBYRÅN

Dj-stjärnan ”Alesso” har sedan coronautbrottet inte vågat åka hem till Sverige. 

I stället har han isolerat sig i USA – utan att kunna träffa sin familj. 

– Nu har det blivit den längsta perioden som jag varit ifrån dem, sex månader faktiskt, och det har varit väldigt frustrerande, säger ”Alesso”. 

Den svenska dj-stjärnan Alessandro Lindblad, 28, mer känd under artistnamnet ”Alesso”, har krönt stora framgångar på den internationella dj-scenen. 

De senaste tio åren har han rest världen över för att spela sin musik – och pendlat mellan Sverige och USA, där han har sin bas. 

Men på grund av coronapandemin vågar han inte längre resa hem till Sverige för att träffa sin familj, eftersom det då inte är säkert att han kan resa tillbaka till USA. 

– Jag gillar inte att vara ifrån min familj så mycket och brukar alltid komma hem efter ett par månader. Nu har det blivit den längsta perioden som jag varit ifrån dem, sex månader faktiskt, och det har varit väldigt frustrerande, säger ”Alesso”. 

”Då får man dåligt samvete”

Reserestriktionerna gäller inte om man flyger inom USA. Tillsammans med flickvännen Erin Michelle har han tagit sig från Los Angeles till Miami och isolerat sig. 

– Min hemlängtan har verkligen blivit mer påtaglig under corona, man har varit tvungen att isolera sig själv och inte kunnat göra så mycket. 

Kan du känna någon form av tristess?

– Både ja och nej. Jag har ju alltid velat ta lite ledigt. Det fanns en period när jag var på turné non-stop i åtta år utan att ta någon månad ledigt. När det här hände så kände jag ändå att jag kunde ta den här perioden och återhämta mig lite. Det är rätt skönt att bara sitta och kolla på tv utan att behöva tänka på att göra klart nästa låt eller åka till Sydamerika nästa helg. 

Har det gjort att du kunnat fokusera på något annat?

– Det låter kanske konstigt, men jag har suttit väldigt mycket framför Youtube och tittat på videos för att bli bättre på producering. Tro det eller ej, det finns fortfarande hur mycket som helst att lära sig, trots att man hållit på med det här i tio år. Jag har även jobbat på en del låtar som jag inte haft tid med tidigare. 

”Alesso” säger också att det känns skönt att villkoren är lika för alla inom branschen. 

– När man tidigare tagit någon helg ledigt så har man sett andra dj:s jobba och vara ute på turné. Då får man dåligt samvete och känner att man också borde vara ute och jobba. Nu är alla tvungna att stanna hemma, så det har inte varit helt fruktansvärt att inte göra så mycket. På ett sätt har jag uppskattat det lite, även om jag nu känner mig redo igen efter två och en halv månad utan några spelningar. 

Enorma miljonframgångar

Uteblivna spelningar medför också uteblivna intäkter. Men ”Alesso” behöver inte oroa sig speciellt mycket över sin ekonomi. 

Förra året gick Expressen igenom dj-stjärnans miljonframgångar och det visade sig att hans bolag Alefune AB dragit in över hundra miljoner kronor per år de senaste fem åren. 

– När jag började var det inte för pengarna, så klart. Sen när man började tjäna pengar kände jag ”wow, jag kan inte fatta att jag fått de här möjligheterna”. Vet inte vad jag ska säga riktigt, men jag är lyckligt lottad och är väldigt sparsam med mina pengar. 

– Jag är lyckligt lottad, verkligen. Att vara i min ålder, få spela och gigga och tjäna bra pengar är väldigt roligt. 


Alessandro ”Alesso” Lindblad

Namn: Alessandro Lindblad men går under artistnamnet ”Alesso”

Ålder: 28 år

Gör: Jobbar som dj och musikproducent. 

Bor: Stockholm och USA. 


”Alesso” ligger bakom flera internationella hitlåtar som ”Let me go”, ”Remedy” och ”Heroes (We could be)” och har över en miljard strömningar på Spotify. Är just nu aktuell med låten ”Midnight” tillsammans med Liam Payne från One Direction. 


2014 blev han nominerad till en amerikansk Grammy för sin remix på låten ”If I Lose Myself” av OneRepublic.


Aktuell som sommarvärd i ”Sommar i P1” 2020. Programmet sänds 12 juli. 

Alessos miljonintäkter

Nettomsättning i Alefune AB

2018: 120 miljoner kronor

2017: 110 miljoner kronor

2016: 128 miljoner kronor

2015: 120 miljoner kronor

2014: 63,5 miljoner kronor

2013: 45,5 miljoner kronor

2012: 18 miljoner kronor

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.