Steve Angello. Foto: OLLE SPORRONGSteve Angello. Foto: OLLE SPORRONG
Steve Angello.  Foto: OLLE SPORRONG
Steve Angello. Foto: ALL OVER PRESS / ALL OVER PRESS EERO HANNUKAINENSteve Angello. Foto: ALL OVER PRESS / ALL OVER PRESS EERO HANNUKAINEN
Steve Angello.  Foto: ALL OVER PRESS / ALL OVER PRESS EERO HANNUKAINEN

Svenska DJ-stjärnan stäms – på över hundra miljoner

Publicerad

Swedish House Mafias Steve Angello har stämts på 13 miljoner dollar av sin före detta affärspartner och en känd producent, vilket Dagens Industri var först med att berätta.

Den svenske DJ:n har åkt på flera bakslag i rätten men känner sig ändå segerviss – trots att tvisten kan kosta honom över hundra miljoner kronor.

– Vi har ett solklart mål som vi ska upp i rätten med och vi vinner det här enkelt, säger Steve Angello.

Det var under förra året Steve Angello, känd från Swedish House Mafia, blev stämd på 13 miljoner dollar, drygt 110 miljoner kronor, av sin före detta affärspartner Jade Asssad och den kända producenten Eugenio "Junior" Sanchez.

Den svenske DJ:n har åkt på flera bakslag i rätten där en domare anser att han både försenat rättegången och inte haft några bevis i en förtalsdel i målet. Stämningen innehåller förutom förtalsdelen även tolv punkter med allt från bedrägeri till avtalsbrott och brutet partnerskap. 

 

LÄS MER: Steve Angello stäms på 116 miljoner kronor 

 

I augusti kallas Steve Angello till förhör och rättegången drar i gång i slutet av året, men DJ-stjärnan och investeraren verkar inte vara oroad, trots att en domare i ett preliminärt avgörande skriver att artisten gjort sig skyldig till förtal.

– Vi har ett solklart mål som vi ska upp i rätten med och vi vinner det här enkelt, säger han.

Rättegången mot Steve Angello, som bland annat anklagas för att ha stulit pengar från Jade Assad, har blivit försenad flera gånger. Och det är en oerhört komplicerad process som rullat i gång i rätten på North Hill Street i Los Angeles.

Expressen når Steve Angello i Belgien mitt under en Europaturné:

– De har fått avslag tre gånger redan. Första stämningen var tio punkter som gick ner till åtta som gick ner till fem, som gick ner till två. Så det är liksom en sak kvar. Det här är tredje rundan egentligen, säger han.

– Jag sitter ju med det här dygnet runt med mina advokater

 

Steve Angello: "Har suttit i värre mål än så här"

Steve Angello säger sig inte vara nervös inför det stundande förhöret.

– Nej, absolut inte. Vi har suttit i värre mål än så här, som vi har vunnit.  Jag försöker njuta av min tid och jobba och spendera tid med familjen och så sitter man med massa andra saker också. Så det är bara olyckligt

– Vi får lägga upp vårt försvar och vi är oeniga om affärsgrejer som vi gjort ihop och det ska justeras, vad det än är så gör vi det, självklart. 

Du är ju stämd på 13 miljoner dollar, om du skulle förlora det här målet, hur ser framtiden ut då, får du gå från hus och hem?

– Ja, nej, vi kommer inte att förlora.

Hur känns det för familjen då, vad säger Isabel?

– Alltså vi tänker inte på det här, vi har varit med om värre.

 

LÄS MER: Angello och Adrian stäms av barnflicka

 

Expressen har varit i kontakt med Jade Assad som inte vill kommentera målet under pågående process men hans advokat John Vafa skriver i ett mejl till Expressen:

"Vi har inga kommentarer mer än att vi är glada över att detta mål börjar röra på sig i rätt riktning".

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag