Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska DJ-stjärnan stäms – på över hundra miljoner

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Steve Angello.
Foto: OLLE SPORRONG
Steve Angello.
Foto: ALL OVER PRESS / ALL OVER PRESS EERO HANNUKAINEN

Swedish House Mafias Steve Angello har stämts på 13 miljoner dollar av sin före detta affärspartner och en känd producent, vilket Dagens Industri var först med att berätta.

Den svenske DJ:n har åkt på flera bakslag i rätten men känner sig ändå segerviss – trots att tvisten kan kosta honom över hundra miljoner kronor.

– Vi har ett solklart mål som vi ska upp i rätten med och vi vinner det här enkelt, säger Steve Angello.

Det var under förra året Steve Angello, känd från Swedish House Mafia, blev stämd på 13 miljoner dollar, drygt 110 miljoner kronor, av sin före detta affärspartner Jade Asssad och den kända producenten Eugenio "Junior" Sanchez.

Den svenske DJ:n har åkt på flera bakslag i rätten där en domare anser att han både försenat rättegången och inte haft några bevis i en förtalsdel i målet. Stämningen innehåller förutom förtalsdelen även tolv punkter med allt från bedrägeri till avtalsbrott och brutet partnerskap. 


LÄS MER: Steve Angello stäms på 116 miljoner kronor 


I augusti kallas Steve Angello till förhör och rättegången drar i gång i slutet av året, men DJ-stjärnan och investeraren verkar inte vara oroad, trots att en domare i ett preliminärt avgörande skriver att artisten gjort sig skyldig till förtal.

– Vi har ett solklart mål som vi ska upp i rätten med och vi vinner det här enkelt, säger han.

Rättegången mot Steve Angello, som bland annat anklagas för att ha stulit pengar från Jade Assad, har blivit försenad flera gånger. Och det är en oerhört komplicerad process som rullat i gång i rätten på North Hill Street i Los Angeles.

Expressen når Steve Angello i Belgien mitt under en Europaturné:

– De har fått avslag tre gånger redan. Första stämningen var tio punkter som gick ner till åtta som gick ner till fem, som gick ner till två. Så det är liksom en sak kvar. Det här är tredje rundan egentligen, säger han.

– Jag sitter ju med det här dygnet runt med mina advokater


Steve Angello: "Har suttit i värre mål än så här"

Steve Angello säger sig inte vara nervös inför det stundande förhöret.

– Nej, absolut inte. Vi har suttit i värre mål än så här, som vi har vunnit.  Jag försöker njuta av min tid och jobba och spendera tid med familjen och så sitter man med massa andra saker också. Så det är bara olyckligt

– Vi får lägga upp vårt försvar och vi är oeniga om affärsgrejer som vi gjort ihop och det ska justeras, vad det än är så gör vi det, självklart. 

Du är ju stämd på 13 miljoner dollar, om du skulle förlora det här målet, hur ser framtiden ut då, får du gå från hus och hem?

– Ja, nej, vi kommer inte att förlora.

Hur känns det för familjen då, vad säger Isabel?

– Alltså vi tänker inte på det här, vi har varit med om värre.


LÄS MER: Angello och Adrian stäms av barnflicka


Expressen har varit i kontakt med Jade Assad som inte vill kommentera målet under pågående process men hans advokat John Vafa skriver i ett mejl till Expressen:

"Vi har inga kommentarer mer än att vi är glada över att detta mål börjar röra på sig i rätt riktning".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.