Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska barnstjärnans privata resa med Michael: ”Konstigt”

Foto: Tomas Oneborg/TT / Svenska Dagbladet
Foto: AMOS PICTURES/SVT

Barnskådespelaren Anton Glanzelius, 45, är en av få svenskar som varit vän Michael Jackson.

I Söndagsintervjun väljer han nu att kommentera pedofilanklagelserna som riktats mot världsstjärnan. 

– Om det som sägs om honom stämmer så är det förjävligt, säger han i podcast. 

I slutet av 80-talet ringde telefonen hemma hos Anton Glanzelius, som då var 13 år. I andra ändan av luren var popstjärnan Michael Jackson som ville bjuda hem Anton till sin ranch Neverland. Anton Glanzelius hade några år tidigare spelat huvudrollen i den Oscarsnominerade filmen ”Mitt liv som hund”.

Glanzelius och Jackson fortsatte att hålla kontakten under 80- och 90-talet.

Ett flertal pedofilanklagelser har riktats mot Michael Jackson. Förra året släpptes dokumentären ”Leaving Neverland”. Där Wade Robson och James Safechuck påstod att Jackson förgripit sig på dem sexuellt när de var minderåriga. De nya anklagelserna mot stjärnan fick flera radio- och tv-kanaler att sluta spela hans musik. 

”Mitt liv som hund”-skådespelaren har tidigare valt att inte kommentera dokumentären. Men i Sveriges Radios Söndagsintervjun väljer han nu att prata om sin relation till stjärnan. 

– Jag har tagit ett aktivt beslut att inte se den. Men om det som sägs är sant så är det oförlåtligt. 

Ärliga orden om relationen

I intervjun berättar Glanzelius att mötena med Michael Jackson var helt vänskapliga. De kollade på film, käkade pommes frites och pratade om kärlek. 

– Jag är en av få personer i Sverige som har träffat Michael. Det blir så lätt att jag måste ta ställning till om det som sägs är sant eller inte. Och jag kan bara ta ställning till det jag har upplevt. Det andra kan jag inte uttala mig om, säger han till programledaren Martin Wicklin. 

I slutet av 80-talet fick Anton Glanzelius och hans mamma besöka Jacksons lyxranch Neverland.  

– Mycket var konstigt med den resan. Det var en värld med mycket absurditet. 

Andra gången de sågs var i Göteborg. Då fick han och Michael Jackson hela Liseberg för sig själva. I intervjun beskriver han Michael som ”busig” och säger att de ”hade en jättebra kemi”.  

– För min del är upplevelsen jag har av Michael helt oproblematisk. Det fanns inget i vår relation som ens antydde till något annat än att vi bara skulle hänga och se på film.

Programledaren Martin Wicklin undrar flera gånger om Anton Glanzelius inte tyckte att relationen till Michael var konstig.

– Jag kan få frågan om jag kunnat utläsa något från hans sätt att vara. Och det kan jag inte. Men anklagelserna som riktas mot honom verkar absolut stämma. Men det är inget jag har varit med om, berättar han. 

Dokumentär: Michael Jackson låtsades gifta sig med pojke:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.