Klimpens krasch – drack sig arbetslös

Foto: SVT
Foto: PRIVAT

Rollen som Klimpen i ”Bert” gjorde Martin Iliou till en av Sveriges största barnstjärnor under nittiotalet, sedan försvann han från rampljuset.

Martin Iliou arbetade på statliga myndigheter, men inombords mådde han inte bra och började dricka allt mer alkohol – till slut blev han arbetslös.

– Istället för att gå till psykvården gick jag till bolaget för att självmedicinera, säger han i Megafonen.

Under 90-talet var Martin Iliou, 40, ett av Sveriges mest kända ansikten. Efter succén med ”Bert”, där han spelade rollen som Klimpen, pekade den unga skådespelarens karriär spikrakt uppåt. Han fick roller i tv-serien ”Nattens barn” och långfilmen ”Vinterviken”.

Sedan tog det plötsligt stopp. Sin sista insats som skådespelare gjorde Martin Iliou i korfilmen ”Jävla skit” från 2003 – därefter försvann han från rampljuset.

https://www.instagram.com/p/Bj7dD04nM2z/?taken-by=martiniliou

Martin Iliou jobbade på Migrationsverket och Arbetsförmedlingen, där han ansvarade för omvärldsbevakning och medieanalys. 

Men den tidigare barnstjärnan mådde inte bra inombords och började dricka mer och mer alkohol.

– Jag klädde mig i kostym och försökte passa in, men mådde inte alls bra. Istället för att gå till psykvården gick jag till bolaget för att självmedicinera. Det har varit många mörka år där ingenting positivt har hänt under väldigt lång tid. Jag har varit arbetslös och mått dåligt, säger han till tidningen Megafonen.

I en intervju med Expressen för ett år sedan berättade Martin Iliou om missbruksproblemen.

– Jag är alkoholist och har varit det sedan 2012. Jag har haft en del återfall och har haft antabus till och från i fyra år, sa han då.

https://www.instagram.com/p/BjkIpzpH5WS/?taken-by=martiniliou

LÄS MER: Svenska barnstjärnans tunga liv efter ”Bert” 


Martin Ilious nya unga kärlek – Eweline, 24

För ett år sedan bröt Martin Iliou upp från sin fru Anna-Maria Iliou, paret bodde i Stockholm och var tillsammans i 17 år. 

Sedan några månader är Martin Iliou numera bosatt i Jörn i Skellefteå kommun. Han har blivit sambo med sin nya kärlek Eweline Stenberg, 24, som kommer från trakten.

Paret fick kontakt via sociala medier efter att hon hade läst intervjun i Expressen. Efter mötet med flickvännen har Martin Ilious liv tagit en annan vändning.

– Vi började prata – och blev kära. Sedan dess har mitt liv förändrats totalt och jag känner mig som en helt ny människa nu jämfört med bara ett år sedan, säger han till Megafonen.

Paret ägnar vardagen åt att skapa musik och filmer till sin Youtube-kanal. De har planer på att göra en dokumentärfilm om sitt liv, och vill så småningom flytta till Skellefteå.

– Vi har ingen bil så det är klart att det inte är supersmidigt att bo i Jörn, men det fungerar ändå bra för oss, säger Eweline Stenberg i Megafonen.

https://www.instagram.com/p/BjkIpzpH5WS/?taken-by=martiniliou

LÄS MER: Bert-författarens ilska mot SVT 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.