Svenska Azerbajdzjan-vinnarna: "Vi är så glada, vi älskar er"

Publicerad
Uppdaterad
Grattis Azerbajdzjan - och Sverige.
Eli/Nikki vann Eurovision 2011 med hjälp av de svenska låtskrivarna Sandra Bjurman och Stefan Örn.
- Vi fattar ingenting, vi har stått här som frågetecken och vet inte om vi ska hoppa, skratta eller gråta, säger en överlycklig Sandra Bjurman.
Nu bär det av till efterfesten för svenskarna.
Nästa Eurovision-final kommer utspela sig i Azerbajdzjans huvudstad Baku.
Eric Saade föll på målsnöret mot svenskbidraget "Running scared".
- Vi är så glada, vi älskar er, skriker en överlycklig Nikki efter beskedet.
Förutom att två svenskar har skrivit vinnarlåten är hela teamet bakom duettparet Eli/Nikki - från sminkös till kostymör och körsångare.
Och under sändningen var stämningen på topp i Azerbajdzjans team.
- När det bara var några länder kvar tittade vi på varandra och tänkte: "vafan är det som händer". Vi såg inte detta komma alls, vi är bara sjukt, sjukt glada, säger Sandra Bjurman till Expressen.se.
- Vi sa bara: "Oj, ja, ja, vi fick poäng, tror du vi får poäng av detta landet, oj det fick vi, vad kul".

"Ska festa till det ganska hårt"

Låtskrivaren Sandra Bjurman hade egentligen inte tänkt åka ner till Düsseldorf för finalen.
Men nu är hon glad att hon kom till Tyskland i går. Nu väntar en efterfest till in på småtimmarna för henne och låtskrivarkollegan Stefan Örn.
- Vi ska festa till det ganska hårt i kväll. I morgon kommer vi hem till Sverige.
Och glädjen blev bara större när det stod klart att Eric Saade tog tredjeplatsen.
- Det är jävligt skönt att Sverige är högt där uppe. Det visar ju att vi är bra på musik.
Azerbajdzjan har haft flyt med svenska låtskrivare. De har placerat sig högt flera gånger de senaste åren. Förra året kom de femma med låten "Drip drop" som också skrevs av Sandra Bjurman och Stefan Örn tillsammans med Anders Bagge.
2009 kom landet trea med låten "Always" som skrevs av svenske Arash Labaf.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag