Artisten Måns Zelmerlöw tränar inför Vasaloppet Foto: SVT Nyheter DalarnaArtisten Måns Zelmerlöw tränar inför Vasaloppet Foto: SVT Nyheter Dalarna
Artisten Måns Zelmerlöw tränar inför Vasaloppet Foto: SVT Nyheter Dalarna
"Jag måste ställa in mig på att det blir riktigt, riktigt, jobbigt", säger han i en intervju med SVT Nyheter Dalarna. Foto: SVT Nyheter Dalarna"Jag måste ställa in mig på att det blir riktigt, riktigt, jobbigt", säger han i en intervju med SVT Nyheter Dalarna. Foto: SVT Nyheter Dalarna
"Jag måste ställa in mig på att det blir riktigt, riktigt, jobbigt", säger han i en intervju med SVT Nyheter Dalarna.  Foto: SVT Nyheter Dalarna
Måns Zelmerlöw tränar för fullt. Foto: SVT Nyheter DalarnaMåns Zelmerlöw tränar för fullt. Foto: SVT Nyheter Dalarna
Måns Zelmerlöw tränar för fullt.  Foto: SVT Nyheter Dalarna
Måns där han är som bäst – när han sjunger på scenen. Foto: Pelle T NilssonMåns där han är som bäst – när han sjunger på scenen. Foto: Pelle T Nilsson
Måns där han är som bäst – när han sjunger på scenen.  Foto: Pelle T Nilsson

Svenska artisten tränar inför Vasaloppet

Publicerad

Måns Zelmerlöw har ett par tuffa veckor framför sig.

Innan han vann Melodifestivalen lovade han att en vinst skulle ta honom ut i spåret - nu är det bara sex veckor kvar till Vasaloppet.

– Jag måste ställa in mig på att det blir riktigt, riktigt jobbigt, säger han till SVT Nyheter Dalarna.

Måns Zelmerlöw har aldrig tidigare stått på ett par längdskidor - men om sex veckor ska han åka Vasaloppets nio mil. Och inte nog med det, den Svenska Klassikerns tre övriga lopp ska också bockas av.

Det var inför finalen av Melodifestivalen i fjol som Måns Zelmerlöw lovade att han skulle genomföra en Svensk Klassiker om han vann.

Måns Zelmerlöw: "Tvingas"

Nu är det inte långt kvar och artisten ligger i hårdträning. I en intervju med SVT Nyheter Dalarna berättar Måns Zelmerlöw att han alltid drömt om klassikern.

– Jag har alltid drömt om att göra en klassiker och nu tvingas jag göra det, vilket är svinbra.

 

 

LÄS MER: Måns Zelmerlöw: "Jag saknar inte det livet"

 

 

För att genomföra en Svensk klassiker måste man inom loppet av ett år bocka av Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och Lidingöloppet. Men Måns Zelmerlöw är extra nervös inför skidloppet eftersom han aldrig åkt längdskidor.

– Mycket alpint, men aldrig längd. Alltså verkligen aldrig på längd. Men nu har jag åkt 4,7 mil i mitt liv här på två veckor och jag har utvecklingspotential, säger han till SVT Nyheter Dalarna och fortsätter:

– Jag måste ställa in mig på att det blir riktigt, riktigt jobbigt och att jag inte ska bryta på fyra mil liksom.

 

 

LÄS MER: Bilderna från ESC som Zelmerlöw inte vill se

 

 

Men Måns Zelmerlöw tror att han har kämparglöden som krävs, men något karriärbyte funderar han inte på.

– Jag är ändå 30 bast snart, säger han.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag