Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svenska artisten stoppad av katolska demonstranter

Se senaste nyheterna med Expressen TV
Anna von Hausswolff.
Foto: ERIK MÅRTENSSON / SCANPIX / TT NYHETSBYRÅN
Artisten skriver själv om händelsen på sin Instagram.
Foto: Instagram

Den svenska artisten Anna von Hausswolff skulle uppträda i en kyrka i franska Nantes.

Men uppträdandet stoppades av katolska demonstranter – som hävdade att konserten var ”satanistisk”.

”Det var en läskig, spänd och ledsam situation och det fanns inget annat för oss att göra än att ställa in, vi hade för lite säkerhet”, skriver artisten på Instagram.

Medan sångaren och kompositören Anna von Hausswolff väntade på att uppträdandet skulle börja i kyrkan Notre-Dame du Bon-Port i Nantes, hördes katolska demonstranter skandera utanför.

Enligt artisten själv var det omkring 50 till 100 personer som befann sig utanför kyrkan. De ska ha skrikit och blockerat ingången för de cirka 400 gäster som väntades vid konserten.

På sin Instagram beskriver Anna von Hausswolff händelsen som ”läskig, spänd och ledsam”. Eftersom säkerheten var begränsad tvingades konserten ställa in.

Mina tankar går ut till alla ni fantastiska fans som stod fredligt och tålmodigt framför dessa personer. Jag älskade att ni kom ihåg att dessa saker aldrig kommer att lösas av våld”, skriver hon i inlägget.

Myndigheter fördömer agerandet

Anna von Hausswolff är född i Göteborg och är känd för sitt användande av orglar. 2009 spelade hon i Annedalskyrkan under Way out west-festivalen i Göteborg och 2018 framträdde hon på Nobelfesten.

Lokala myndigheter i Nantes har fördömt demonstranternas agerande. Den första vice borgmästaren i Nantes, Bassem Asseh, har också gått till kritik mot dem på sin Twitter.

Ingen har godkänt ett sådant uttryck av censur”, skriver han.

I inlägget på Instagram skriver Anna von Hausswolff att hon och kyrkan arbetar tillsammans, och att det fungerat med ”kärlek och respekt”.

Tusentals personer har rest för att komma på de här uppträdandena, och det har inte varit något annat än kärlek och tillgivenhet i luften, både från publiken och från kyrkan”, skriver hon.

https://www.instagram.com/p/CXNt4tCst1L/

Se mer:

Positiva julkalendern, lucka 8: Vaccin mot malaria har godkänts – historisk satsning

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.