Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svensk skådespelarare anklagad för sexbrott – åtal läggs ner

Den svenske skådespelaren bytte advokat under utredningen.

En svensk skådespelare i 40-årsåldern misstänktes för sexövergrepp mot en minderårig flicka i Florida i USA, och riskerade ett långt fängelsestraff.

Nu läggs åtalet ner, skriver Aftonbladet.

Det var den 20 juli förra året som polisen i Florida gjorde ett tillslag mot den svenske skådespelarens hotellrum på budgethotellet Comfort Suites i Palm Bay i Florida.

Där påträffades mannen, som är i 40-årsåldern, tillsammans med en minderårig flicka som han ska ha lärt känna genom sociala medier, vilket Expressen tidigare rapporterat om.

”Den misstänkte säger att han vet att det är ett brott i USA att träffa NN, för han undersökte det innan han kom hit, men han älskar NN så han bestämde sig för att chansa,” sa mannen i ett första förhör. 

Han har senare nekat till brott.

Åtalades i augusti

Mannen åtalades i augusti, misstänkt för ett fall av grooming, genom mannens kontakt med flickan över internet i syfte att inleda en sexuell relation, samt tre fall av sexuella övergrepp mot minderårig. 

Mannen ska ha pressat flickan till att genomföra samlag och olika sexuella akter. 

Åklagaren har nu beslutat om en så kallad åtalsunderlåtelse, som betyder att åtalet läggs ned, men inte innebär att mannen anses oskyldig, rapporterar Aftonbladet. Orsaken är ännu oklar. Bland bevisningen mot mannen ingår bland annat använda kondomer och ett graviditetstest som polisen hittat under husrannsakan på hotellet, skriver tidningen.

Det pågick en intensiv bevisjakt mot mannen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.