Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svensk nöjesprofil är häktad för knarkbrott

En svensk nöjesprofil misstänks för försök till grov narkotikasmuggling.Foto: Genrebild

En svensk profil i nöjesbranschen sitter häktad misstänkt för försökt till grov narkotikasmuggling, skriver Aftonbladet.

Mannen häktades under måndagen.

I fredags anhölls fyra personer misstänkta för försök till grov narkotikasmuggling. En av de fyra misstänkta är en svensk nöjesprofil.

Han arbetar inom flera olika områden, han har sysslat med jobb inför publik och sysslar med andra typer av projekt inom branschen

De fyra männen misstänks för att ha försökt smuggla narkotika från Tyskland till Sverige.

Nöjesprofilen häktades under måndagen av Stockholms tingsrätt - dit ärendet överförts från Nacka - på sannolika skäl misstänkt för försök till grov narkotikasmuggling.

Känd av polis sedan tidigare

Åtalet ska väckas senast den 26 oktober, skriver Aftonbladet.

Mannen har tidigare haft olika problem med myndigheterna och är också känd av polisen sedan tidgare.

Även två av de övriga tre är kända av polisen för narkotikabrott tidigare.

Expressen har sökt nöjesprofilens försvarsadvokat Carl-Henric Ringblom och åklagaren Mats Ljungqvist på internationella åklagarkammaren.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.