Svensk framgång i brittiska "Talang"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

De svenska magikerna Brynolf & Ljung tog sig till semifinal i det brittiska programmet "Britain's got talent", där de imponerade stort på bland andra Simon Cowell med sina trick.

Men något wildcard till finalen fick de inte.

- Det är lite tomt just nu, men vi är ändå väldigt nöjda med det vi presterat, säger Peter Brynolf.

Magikerduon Brynolf & Ljung har de senaste veckorna visat att Sverige har talang - i "Britain's got talent". Peter Brynolf och Jonas Ljung, som tävlade i den svenska motsvarigheten "Talang" 2009, imponerade stort på de brittiska jurymedlemmarna Simon Cowell, David Walliams, Amanda Holden och Alesha Dixon, men slogs ändå ut i semifinalen.

Fram till i lördags fanns det fortfarande hopp om att duon skulle knipa åt sig ett wildcard och komma med i finalen, men så blev det inte.

– Det är lite tomt just nu, men vi är ändå väldigt nöjda med det vi presterat och med att vi fick så bra omdömen från domarna. Vi har fått väldigt mycket positiv feedback, säger Peter Brynolf dagen efter finalen.

Öppnat dörrar

Även om det inte blev någon finalplats har magikernas medverkan i det brittiska tv-programmet öppnat många dörrar för dem. Tre utländska tv-bolag, ett ukrainskt och två tyska, har redan hört av sig och vill att svenskarna ska medverka i olika produktioner. You Tube-klippen med duons nummer från programmet har på ett par veckor setts totalt omkring 400 000 gånger.

– Det är jätteroligt. Det är så stor skillnad på "Britain's got talent" och svenska "Talang". Gör man bra ifrån sig i "Britain's got talent" så syns det över precis hela världen, och det får en helt annan efterklang, menar Peter Brynolf.

Ny operastjärna

Tävlingen vanns på lördagskvällen av en dansande hund och dennes 17-åriga matte. Tvåa blev den sjungande duon Jonathan Antoine och Charlotte Jaconelli.

Talangscouten Simon Cowell har redan stora planer på att göra 17-årige Jonathan Antoine, som fått stor uppmärksamhet för sin operasång i sociala medier, till en stjärna trots andraplatsen.

– Alla säger att han är den nya Paul Potts, men jag har större planer för honom. Han kan vara den brittiska Pavarotti. Hans naturliga talang är häpnadsväckande, sa Cowell i programmet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.