Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sven Wollter hemligt gift

Sven Wollter, 69, har i hemlighet gift sig med sin 18 år yngre kärlek Lisa Wede.
På första maj lovade de varandra evig trohet vid en borgerlig vigsel i Göteborg.
- Vi mår jävligt bra, säger han lyckligt.
Expressen kan i dag avslöja att folkkäre skådespelaren Sven Wollter i största hemlighet har gift sig med radioproducenten Lisa Wede. - Ja, det stämmer. Vi är förbannat lyckliga, säger Sven Wollter skrattande när Expressen når honom i Göteborg. De valde att byta ringar med varandra på första maj. - Det var en borgerlig vigsel med ett par goda vänner, berättar Sven Wollter och fortsätter: - Det var oerhört fint och stämningsfullt. Underbar akt. Bara de närmaste visste Sven Wollter tog ut hindersprövning för vigseln redan åttonde april och bara ett fåtal av deras allra närmaste visste om deras planer. - Vi ville vara i fred och vill fortfarande vara i fred, men samtidigt är det bara löjligt att hålla på och ljuga och dementera, säger Sven Wollter. - Det känns oerhört bra, fortsätter han. Sven Wollter levde tidigare under 30 år tillsammans med skådespelerskan Viveka Seldahl. När hon drabbades av cancer i livmoderhalsen var Sven Wollter den som ständigt fanns vid hennes sida. Men i november 2001 förlorade Viveka Seldahl kampen och gick bort 57 år gammal. När allt såg som mörkast ut kom Lisa Wede in i Sven Wollters liv. Hon arbetade då som journalist vid Sveriges Radios kulturredaktion i Luleå. Sven och Lisa träffades när han medverkade i Boktornet i radions P1, hon var redaktör och han var gästuppläsare. Firade med att demonstrera Sven och Lisa firade sitt bröllop med att direkt efter vigselakten gå i demonstrationståget för KPLM(r), Kommunistiska partiet marxist-leninisterna (revolutionärerna ), i Göteborg. På deras respektive ringfinger blänkte deras vigselringar. Så, Sven, vart går nu bröllopsresan? - Det blir ingen resa, säger Sven skrattande och avslutar: - Vi fortsätter med våra liv.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.