Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sven Wollter - då slutar han med teater

Sven Wollter
Foto: /Ibl / /IBL
Sven Wollter
Foto: Simon Eliasson

Sven Wollter flyttar ihop med kärleken Lisa Wede.

I september slutar han dessutom med teater - vilket han berättar i senaste numret av Hemmets Journal.

– Min fru Lisa går i pension i september. Med anledning av det har jag lovat att henne att sluta med teater så att vi kan få mer tid tillsammans, säger han till tidningen.

Skådespelaren och författaren Sven Wollter, 82, slutar med teater till hösten. Något han nu berättar i en intervju i senaste numret av Hemmets Journal.

Slutar med teater till hösten

Anledningen är att hustrun Lisa Wede, 64, går i pension - han vill kunna umgås mer med henne.

– Min fru Lisa går i pension i september. Med anledning av det har jag lovat att henne att sluta med teater så att vi kan få mer tid tillsammans. Men innan dess har jag ett annat projekt på gång, säger Sven Wollter till tidningen.

Däremot kommer han fortsätta skriva även efter att han slutat med teatern.


LÄS MER: Sven Wollter: Jag grät som jag aldrig gråtit


Gifte sig 2003

Sven Wollter och Lisa Wede träffades när Sven Wollter var gästuppläsare i Boktornet i P1, på Sveriges Radios kulturredaktion i Luleå.

Paret gifte sig den första maj 2003.

– Det var en borgerlig vigsel med ett par goda vänner. Det var oerhört fint och stämningsfullt. Underbar akt, sa Sven Wollter då om bröllopet.

De har sedan dess ofta bott på olika platser, och Sven Wollter berättar för Hemmets Journal att de brukar ringa varandra varje dag - och till och med löst korsord tillsammans över telefon.


LÄS MER: Wollter: Begravde min sambo Viveka i filmen


Sven Wollter blir sambo

Men i höst flyttar Sven Wollter ihop med sin kärlek.

– Senare i år när Lisa går i pension och jag har gjort min sista föreställning ska vi flytta ihop, men var vet vi inte ännu. Lisa gillar inte Stockholm särskilt mycket, så det tror jag inte att det blir. Å andra sidan har jag ju mina barn här. Vi måste helt enkelt ge oss själva tid att känna efter var vi vill bo, säger Sven Wollter till tidningen.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.