Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Läckbergs fråga efter Sven Melanders familjehemlighet

Sven Melander berättar om sin okände bror – som adopterades bort.Foto: SVT.
Utöver Sven Melander medverkar även Camilla Läckberg, Kajsa Ernst, Alexander Karim och Lena Söderblom i årets säsong av ”Stjärnorna på slottet”.Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Camilla Läckberg.Foto: SVT.

Lördagens ”Stjärnorna på slottet” kretsar kring Sven Melander.

I programmet varvar skådespelaren skratt med allvar – och berättar om sin bror som adopterades bort.

– Det var förvånande. Vi hade ingen aning om det, säger Sven Melander.

På lördag inleds årets säsong av ”Stjärnorna på slottet” – och först ut att få blickarna riktade mot sig är Sven Melander, 71.

Skådespelaren har ett förflutet som kvällstidningsjournalist – och har därför alltid delat med sig av sitt privatliv. I säsongspremiären av ”Stjärnorna på slottet” fortsätter han på samma linje och öppnar upp om en familjehemlighet.

När Sven Melander var i tonåren fick han och storebrorsan Jörgen reda på att de hade ytterligare en bror – som mamma Alice fött i tonåren och adopterat bort.

– Det var förvånande. Vi hade ingen aning om det. Men vi var så pass stora att det inte fanns några moraliska betänkligheter. Det är sånt som händer, säger Sven Melander och tillägger:

– Vi var lite förvånade att de inte hade berättat det tidigare.

 

Camilla Läckbergs känsliga fråga till Sven Melander

Trots vetskapen om brodern skulle det dröja länge innan de träffades.

– Har du haft någon kontakt med din bror som adopterades bort? frågar författaren Camilla Läckberg i programmet – varpå Sven Melander berättar om de lyckliga, men få, åren familjen fick tillsammans.

Den bortadopterade brodern tog mod till sig och kontaktade familjen på 80-talet efter att läst ett reportage om Sven Melander och hans mamma Alice.

Under några år fick familjen möjlighet att knyta kontakt – tills Sven Melanders mamma avled 1986. Kort därefter dog även den nyfunna brodern i en hjärtinfarkt.

Men trots den korta tiden bröderna fick tillsammans fanns det aldrig någon bitterhet i familjen – bara kärlek.

– Han strålade när han tittade på mor. Det var fascinerande. Brorsan och jag kände '"det är ju bara mor ju'". Man blir ju bortskämd, vi hade haft henne hela våra liv och det hade inte han, säger Sven Melander och fortsätter:

– Det var en oerhörd glädje att få lära känna honom – och framför allt en enorm glädje i att mor under slutet av sitt liv fick lösa det som hade legat och gnagt i henne under många år.

Utöver Sven Melander medverkar även Camilla Läckberg, Kajsa Ernst, Alexander Karim och Lena Söderblom i årets säsong av ”Stjärnorna på slottet” som sänds klockan 20 på lördag i SVT.