Foto: Christian ÖrnbergFoto: Christian Örnberg
 Foto: Christian Örnberg
Foto: Cornelia NordströmFoto: Cornelia Nordström
 Foto: Cornelia Nordström

Sven Melander slår tillbaka mot kritiken

Publicerad

Sven Melander kritiseras av Sigge Eklund i "Alex och Sigges podcast".

Nu slår komikern tillbaka - och gör en liknelse med Donald Trump.

– Alex Schulman och Sigge Eklund leker intellektuella, säger Sven Melander i en Facebookvideo.

Sven Melanders, 69, utveckling i svenskt nöjesliv diskuterades i "Alex och Sigges podcast" med Alex Schulman och Sigge Eklund.

I podcastavsnittet säger Sigge Eklund att Melander har utvecklats mycket och snabbt.

– Den mest högljudda evolveringen i svensk nöjeshistoria är Sven Melander. Han levde ett oerhört anonymt liv som bedagad komiker, säger Sigge Eklund i podcastavsnittet.

Han menar att Sven Melander imponerade på många med sin video om Zara Larsson, som blev viral. Men när han skulle fortsätta blev det svårare.

– Då hamnar du i en jobbig situation, för du måste evolvera, för att visa att du är värd den nya statusen. Initialt hade han ganska mycket att säga till om - genusfrågor, flyktingpolitiken och alla jublade, säger Sigge Eklund.

Podcastparet konstaterar då att Melander i stället gått över till att göra vardagsbetraktelser, som hur man äter cornflakes på bästa sätt. Sedan säger Sigge:

– Ingen vågar säga att kejsaren är naken, vi befinner oss i en lite jobbig situation där Sven Melander har kidnappat det svenska folket, som nu får de här uselheterna, säger Sigge Eklund i "Alex och Sigges podcast".

 

LÄS MER: Sven Melander om kärleken och hälsan

 

Sven Melanders svarar på Alex och Sigges podcast

 

LÄS MER: Sven Melander förd akut till sjukhus

 

Nu slår Sven Melander tillbaka mot kritiken i podcasten.

I en ny video på sin Facebooksida jämför han Alex Schulmans och Sigge Eklunds resonemang med Donald Trumps

– I dag är jag extra stolt och glad. Jag har nämligen varit föremål för en lång utläggning i poddarnas pod. Ni vet den där, där Alex Schulman och Sigge Eklund leker intellektuella. De kallade mig för bedagad komiker och det får man ju ändå hålla med. Men sen resten, det hade de fått riktigt om bakfoten. Men när verkligheten inte stämmer med deras egen teori, ja då får de väl tillgripa det som alla andra gör: Alternativa fakta. Titta bara på Donald Trump, säger han i videon.

 

 

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag