DÅ - OCH NU. Sven Melander tvingades gå ner 25 kilo för att bli av med sina hjärtproblem. Foto: Lars Sjögren/Karina Ljungdahl
DÅ - OCH NU. Sven Melander tvingades gå ner 25 kilo för att bli av med sina hjärtproblem.  Foto: Lars Sjögren/Karina Ljungdahl

Sven Melander gick ner 25 kilo

Publicerad
Uppdaterad
Sven Melander, 62, var plågad av högt blodtryck och hjärtproblem som följd av övervikt. För att återfå hälsan ändrade tv-profilen hela sin livsstil.
- Jag var tvungen att göra något radikalt, säger Melander som inledde en sträng diet, säger Melander, som lyckades gå ner 25 kilo.
När Sven Melander dyker upp i Bingolotto i TV4 den 7 juni så får ni inte se hela honom.
25 kilo Melander är nämligen borta.
- Det är en lång historia, säger han, men i höstas sa jag till mej själv, att nu får det fanimej vara nog.

Mådde inte bra

Bakgrunden var hjärtproblem och alltför högt blodtryck.
- Jag var tvungen att göra ett jätteryck, säger han. Att jag inte mådde bra var hela tiden viktrelaterat. Jag lät mig kollas nästan varje vecka. Jag slutade med flera mediciner. Jag sattes på en hård diet, jag började motionera och till och med spela golf. Jag var ju tvungen att göra något radikalt för jag har både rökt och supit mer än många andra i mina dar. I höst fyller jag 62 och nu mår jag prima.
- Dessutom har jag upptäckt att modet i affärerna är större ju mindre man är.

Bingolotto nästa

Närmast alltså Bingolotto med Tommy Juth och Mikael Neumann den 7 juni - ett tv-gästspel som kan ses som en trailer för den sommarrevy de tre ska spela i Höllviken söder om Malmö med premiär i början av juli. Där brukar Melander roa genom att spela berusad.
- Ja...tidigare förlorade jag alltså mina pengar på spriten. Nu tjänar jag mina pengar på att spela berusad, säger Melander.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag