Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sven Melander avslöjar sanningen om skämtet i ”Sällskapsresan”

Sven Melander i "Sällskapsresa".Foto: Youtube.
Stjärnorna på slottet. Från vänster: Alexander Karim, Kajsa Ernst, Sven Melander, Lena Söderblom och Camilla LäckbergFoto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

”Rattarattaraa” blev ett känt uttryck efter succéfilmen ”Sällskapsresan”, där karaktärerna Berra och Robban då och då hamnar i centrum.

Men nu erkänner Berra, Sven Melander, en miss från hans sida under inspelningen.

Många minns Sven Melanders roll i ”Sällskapsresan”, där han spelar Berra som tillsammans med kompisen Robban ständigt letar efter Peppes Bodega.

Och så fort en kvinna passerar duon uttrycker man det numera klassiska ”rattarattaraa!”

En känd scen visar när vännerna sitter på en bänk intill poolen, varpå Robban formar händerna som två bröst, medan Berra bara vickar lite på tummarna, när en tjej går förbi.

I premiäravsnittet av SVT:s ”Stjärnorna på slottet” berättar nu Sven Melander att det var en miss från hans sida. 

Förklaringen

Sven Melander förstod helt enkelt inte innebörden av ”rattar” och formade därför inte händerna som kompisen Robban.

– Eftersom jag är från Skåne är rattar inget jag överhuvudtaget förknippar med kvinnobröst, säger Sven Melander i "Stjärnorna på slottet" och fortsätter:

– Tittar man noga på filmen ser man att jag använder tummarna under en hel film vilket är helt idiotiskt.

 

 

”Det var jättesvårt”

I Kanal 5:s satsning "En clown till kaffet" har Sven Melander tidigare berättat om hur det festades under inspelningen av ”Sällskapsresan”.

Han erkänner att det var en röjig tid i karriären, vilket får de övriga deltagarna att skratta.

– Jag var aldrig först i säng, det ska jag erkänna. Man kom hem vid femtiden och så skulle man vara uppe klockan sju i sminket. De andra var ju lika färdiga. Tjejerna droppade i ögonen så att de skulle klarna upp och bli fina, säger han, och fortsätter:

– Och så kom jag in, som spelar fyllot Berra. De kommer fram till mig, ser mina ögon och att de är fullständigt blodsprängda… ”Fullständigt perfekt!” sa de.