Sven-Ingvar-profilen död: ”Thommy var en kämpe”

Sven-Ingvars 2016. Thommy Gustafsson i mitten.
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Sven-Ingvars på Allsång på Skansen 2011. Thommy Gustafsson andra från vänster.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ [DOWNLOADED]
Sven-Erik Magnusson.
Foto: MARTINA HUBER / EXPRESSEN EXPRESSEN

Sven-Ingvarsmedlemmen Thommy Gustafsson har avlidit, uppger bandet på Facebook.

Thommy Gustafsson var pianist i det folkkära dansbandet sedan 1987.

– Han kommer vara saknad, aldrig glömd, säger Oscar Magnusson, sångare i Sven-Ingvars.

Musikern Thommy Gustafsson dog natten till lördag efter en tids sjukdom.

Thommy Gustafsson är främst känd som medlem i dansbandet Sven-Ingvars där han spelade piano och dragspel.

På Sven-Ingvars facebooksida bekräftar bandet dödsfallet.

”Det är med stor sorg vi meddelar att vår käre vän och kollega Thommy Gustafsson har somnat in efter en tids sjukdom. Thommy var en kämpe, en man med det största av hjärtan, ett klaviaturens geni. När hans tangenter nu tystnat här på jorden spelar han med absolut gehör vidare i evigheten, alltid saknad, aldrig glömd”, skriver bandet.

Oscar Magnusson: ”Stor saknad”

Sedan 1987 var Thommy Gustafsson en del av bandet – men under de senaste åren var han inte med och turnerade på grund av sviktande hälsa.

Men enligt sångaren och gitarristen Oscar Magnusson, son till tidigare sångaren i Sven-Ingvars – Sven-Erik Magnusson som dog i mars 2017, var Thommy Gustafsson ändå alltid ”med i anden”.

– Det är sorgligt. Det blir en stor saknad av en nära vän och en briljant musiker. Han var med i Sven-Ingvars i trettio år och jag är 37 år, så det har blivit lite familj också – som det blir i det här bandet, säger Oscar Magnusson och fortsätter:

– Han kommer vara saknad, aldrig glömd.

Thommy Gustafssons kamp

Thommy Gustafsson började musikkarriären i orkestern Spelverket. På åttiotalet blev han en del av Sven-Ingvars som då hade en gedigen skara trogna fans. 

Bandet etablerade sig redan på 60-talet då de slog igenom 1961 med låten ”Te' dans mä Karlstatösera”. Därefter har de släppt folkkära hitlåtar som ”Fröken Fräken” (1964) och ”Säg inte nej, säg kanske” (1966) – samt ”Två mörka ögon” (1991)

Under sina sista år i livet kämpat Thommy Gustafsson mot diabetes och följdsjukdomar som resulterade i att kroppen till slut gav upp.

Han blev 71 år gammal.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.