Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sven-Bertil Taube vårdas på sjukhus – ställer in

Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG

Sven-Bertil Taube vårdas på sjukhus.
Den folkkära vissångaren har fått svårt att andas och har tvingats ställa in flera konserter under sommaren.

– Jag får ta allting dag för dag, säger han till Aftoblandet.

Folkkära artisten Sven-Bertil Taube, 84, har blivit sjuk. Det var i mitten på juni som den folkkära artisten meddelade att han blivit tvungen att ställa in sin årliga konsert på Gröna Lund och sin medverkan i jubileumssäsongen av ”Så mycket bättre”. Något som kändes jobbigt för honom själv.

– Det är klart man är ledsen. Jag är inte glad för det, men jag måste ju tänka på min hälsa först, säger han till Aftonbladet.

Sven-Bertil Taube hade drabbats av luftrörskatarr, även känt som akut bronkit. Virusinfektionen har gjort det svårt för vissångaren att kunna andas.

– Det är slem i lungorna. Jag har haft vatten runt lungsäcken och hjärtat och sånt där som gör det mycket svårt att andas.

Väntar på nya testsvar

Sven-Bertil Taube skulle till en början varit sjukskriven fram till den 10 juli men eftersom att sjukdomen fortfarande håller i sig blir det under en längre tid. Sven-Bertil Taube vårdas just nu på en klinik på Harley Street i London, där han bor. Under måndagen tas nya prover och Sven-Bertil Taube förväntas snart få åka hem.

– Han har varit och gjort de här testerna på sjukhuset nu men han kommer väl hem i dag helt enkelt, säger hans manager Anders Ramstedt till Expressen.

”Jag får ta allting dag för dag”

Nästa inbokade konsert som Sven-Bertil Taube har i sin kalender är nu på onsdag den 24 juli. Då är det tänkt att han ska uppträda på Kullsta Friluftsteater i Norrtälje men i nuläget vet Anders Ramstedt inte om konserten är genomförbar.

– Han skulle gjort några konserter här fram över men det är väl troligt att det inte kommer att gå, så som det känns nu, säger han.

 Istället fokuserar Sven-Bertil Taube på att vila upp sig och se vad som händer.

– Jag får ta allting dag för dag, säger han till Aftonbladet.