Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sven-Bertil Taube stoppas av läkaren – tvingas ställa in

Succéprogrammet firar 10 år med jubileumssäsong full av överraskningar.
Sven-Bertil Taube skulle ha deltagit i ”Så mycket bättre”...Foto: OLLE SPORRONG
men tvingas ställa in i sista sekund. Foto: OLLE SPORRONG

Sven-Bertil Taube skulle ha dykt upp i ”Så mycket bättre” – men bara en dag före sin medverkan tvingades han ställa in sin medverkan.

I lördagens ”Så mycket bättre” blir artisterna besvikna av beskedet, efter läkarens förbud.

– Som jag hade längtat efter att få ge Sven-Bertil en stor varm kram, jag har väldigt stor respekt för honom, säger Carola Häggkvist i programmet.

Artisterna avlöser varandra i jubileumssäsongen av ”Så mycket bättre”. Men när det är dags för Sven-Bertil Taube att komma till Gotland får deltagarna ett sorgligt besked – legendaren är för sjuk och kan inte komma.

– Jag har fått reda på precis att Sven-Bertil har åkt på en megaförkylning och kommer inte komma hit, säger programmets kapellmästare Stefan Olsson i ”Så mycket bättre”, och fortsätter:

– Han kommer inte komma alls. Han får inte för sin doktor. Han vill att vi ska köra på som vanligt, han vill absolut inte att vi ska ändra om någonting.

Carola Häggkvist: ”Som jag längtat”

Artisterna på plats blir väldigt besvikna över beskedet.

– Jättesorgligt att Sven-Bertil inte kunde komma hit. Jag hoppas verkligen att han blir bättre, för det är en ikon. En skatt, tycker Ebbot Lundberg.

– Verkligen trist, jag hade sett fram emot att han skulle komma, säger Magnus Uggla.

– Det var den jag hade sett fram emot mest att träffa här nere. Inte för att förringa de andras närvaro, men han är ändå kungen, fortsätter artisten.

Carola Häggkvist är ledsen över att inte få träffa Sven-Bertil Taube.

– Som jag hade längtat efter att få ge Sven-Bertil en stor varm kram, jag har väldigt stor respekt för honom. 

Beslutet i sista sekund

Programmet exekutiva producent Martin Nygren berättar att Sven Bertil Taube ställde in bara ett dygn innan han skulle ha varit nere på inspelningen.

– Han blev sjuk där i början av sommaren. Det var bara ett dygn innan som det bestämdes att han inte fick komma ner.

”Så mycket bättre” sänds lördagar 20.00 på TV4.

Programmet har hunnit orsaka många snackisar genom åren.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.