Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sven-Bertil Taube sjuk i lunginflammation

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Sven-Bertil Taube är en av skådespelarna i filmatiseringen av Camilla Läckbergs bok "Fjällbackamorden". Nu har han insjuknat i lunginflammation och tvingats ta en paus från inspelningen.
Foto: Johan Lindsten/Eps

Sven-Bertil Taube, 77, hamnade på sjukhus i sviterna av lunginflammation.

Såväl inspelningarna av "Fjällbackamorden" som Jönköpingskonserten med Lill Lindfors har därför fått skjutas på framtiden.

– Man blir alltid väldigt svag efter lunginflammation så det tar nog några veckor innan jag mår bra igen, säger Sven-Bertil till Expressen.se.

Sven-Bertil Taube, 77, drabbades nyligen av lunginflammation och tvingades avbryta den pågående inspelningen av Camilla Läckbergs deckare "Fjällbackamorden".

Det var på en flygning på väg hem från London som skådespelaren först började känna sig dålig.

– Jag trodde att jag skulle kunna jobba i alla fall men jag blev sämre efter flygningen och det var därför jag hamnade på sjukhus, säger han till Expressen.se.

Läkarbesök inbokat

Skådespelaren är dock på bättringsvägen och berättar att han kurerar sig på hemmaplan. Men än dröjer det innan han kan börja jobba igen.

- Jag är lite konvalescent. Jag är ute ur sjukhuset nu, men jag ska till doktorn senare i dag för att få lite besked om hur det ser ut. Jag mår bättre, men man blir ju alltid väldigt svag efter lunginflammation så det tar ju några veckor innan jag mår bra igen antar jag.

Så snart Sven-Bertil känner sig frisk igen planerar han att filma sina sista scener i filmen. Han tror att det bara handlar om en dryg dags arbete.

– Jag har bara lite kvar. Vi ska göra det så fort jag kan.

Lunginflammationen har även satt käppar i hjulet för den konsert Sven-Bertil skulle ha gett tillsammans med Lill Lindfors i Jönköping den 2 mars.

Enligt Jönköpingsnytts nätupplaga skjuts konserten upp två månader till den 4 maj.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.