Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sveket mot Diana – efter hennes död

Prinsessan Diana. Foto: / AP
Dodi Al-fayed och prinsessan Diana. Foto: NO CRéDIT / /IBL E-PRESS PHOTO.COM

Prinsessan Diana och hennes partner dog 1997 när deras bil krockade i en tunnel.

2005 upprestes en staty för att hedras deras minne i lyxvaruhuset Harrords.

Nu meddelar varuhuset att statyn kommer att tas bort, skriver Hello!

Det brittiska varuhuset Harrods bekräftar nu att man planerar att ta bort statyn av den bortgånga prinsessan Diana och hennes pojkvän Dodi Feyed. 

Paret dog den 31 augusti 1997 på grund av trafikolycka i tunneln Pont de l'Alma i Paris. Detta efter att deras bil blivit jagad av flera paparazzis i bil och på motorcykel. 

Minnesmärket uppförde 2005 av Mohamed Al-Fayed – pappa till Dodi Fayed. Statyn har lockat många turister genom året och fick efter bilolyckan namnet "Innocent Victims" eller "oskyldiga offer". 

 

LÄS MER: Dianas avslöjande – om prins Charles sexsamtal

 

Skulpturen föreställer Diana och Dodi som dansar under en flygande albatross, en fågel som symboliserar den heliga anden. Och det var just det Dodis pappa hade i åtanke vid beställningen av minnesskulpturen – att hålla parets andar vid liv. 

Prins William och Harry: "Vi är berörda"

Foto: Wikipedia.

Nu ser det dock ut som att skulpturen försvinner från varuhuset Harrods. Varuhuset kommer nämligen att återlämna den till Al-Fayed.

Nu har prinsessans söner, prins William och prins Harry, i stället bett den kända konstnären Ian Rank-Broadley att skapa ett nytt minnesmärke. Den nya statyn planeras att stå vid Kensington Palace. 

LÄS MER: Prinsen om Dianas snuskfynd i rummet

 

I ett gemensamt uttalande sa bröderna:

"Vi är berörda av alla fina ord och minnen som människor delat om vår mamma under den senaste tiden. Det är tydligt att hennes arbete är viktigt för många fortfarande i Storbritannien och över hela världen, även 20 år efter hennes död". 

De tillägger också att Ian är en väldigt duktig konstnär som kommer att göra en skulptur deras mamma hade varit nöjd med. 

"Ian är en extremt begåvad skulptör och vi vet att han kommer att skapa en passande och varaktig hyllning till vår mamma. Vi ser fram emot att visa statyn, som tillåter alla som besöker Kensington Palace att minnas och fira hennes liv och arv". 

Statyn förväntas vara klar och färdig för att visas på palatset år 2019. 

Annons:
Expressen Refunder Julklappar

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!