Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svaret efter kritiken mot ”Ellen DeGeneres show”

Inbrottet inträffade i parets lyxhus i Kalifornien den fjärde juli — på amerikanska nationaldagen.
”På dag ett av vårt program sa jag att 'The Ellen DeGeneres show' skulle vara en plats för glädje”, skriver Ellen De Generes i brevet.Foto: PLANET PHOTOS / STELLA PICTURES PLANET PHOTOS
Ellen DeGeneres lovar bättring.Foto: DOULIERY OLIVIER/ABACA USA / DOULIERY OLIVIER/ABACA USA STELLA PICTURES

Tv-profilen Ellen DeGeneres bryter nu tystnaden efter anklagelserna om dåliga arbetsförhållanden och diskriminering av anställda.

I ett långt brev till medarbetarna, som Hollywood Reporter publicerat i sin helhet, ber hon om ursäkt för situationen.

Under våren har medarbetare berättat om diskriminering, rasism och orättvis behandling under produktionen av ”Ellen DeGeneres show.” I veckan meddelade producenten Warner Media att de inledde en intern granskning av arbetsmiljön.

Tidigare har programledaren Ellen DeGeneres, 62, inte velat bemöta anklagelserna.

Nu lovar hon bättring. I ett brev till de anställda skriver hon:

”På dag ett av vårt program sa jag att 'The Ellen DeGeneres show' skulle vara en plats för glädje – ingen skulle höja rösten och alla skulle bli behandlade med respekt. Uppenbarligen har något förändrats, och jag är besviken över att få reda på att det inte har varit så. Jag ber om ursäkt om det.

”Ska inte hända igen”

Hon beskriver också att programmet bär hennes namn och att hon tar ansvar för ”allt de gör”, men att hon förlitat sig på att personer inom produktionen skulle sköta sina jobb korrekt:

”Uppenbarligen har några inte gjort det. Det här kommer nu att ändras och jag är angelägen besluten om att det här inte kommer att hända igen.”

Enligt uppgifter till Hollywood Reporter kan bland annat en av programmets exekutiva producenter Ed Glavin, som pekats ut som en stor del av arbetsmiljöproblemen, nu få lämna produktionen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.