Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svaret efter ilskan: "Det ser otäckt ut"

Den svenske regissören Lasse Hallström hamnade i blåsväder efter att bilder från inspelningen av storfilmen "A dog's purpose" läckt ut.
Lasse Hallström
Foto: Annika Af Klercker

Den svenske regissören Lasse Hallström hamnade i blåsväder efter att bilder från inspelningen av storfilmen "A dog's purpose" läckt ut.

I videon tvingas en schäfer ner i forsande vatten.

Nu kommenterar Hallström kritiken.

– Det ser otäckt ut måste medges, säger han.

Den amerikanska sajten TMZ kom över en film från inspelningen av den svenske regissören Lasse Hallströms nästkommande storfilm "A dog's purpose". I videoklippet ser man hur en djurskötare försöker tvinga ner en schäfer i en bassäng med forsande vatten.

I ett annat klipp som TMZ publicerar är en annan hund nere i den forsande bassängen och försvinner under vattenytan.

Klippet har väckt starka känslor och har bland annat fått djurrättsorganisationen PETA att rasa.

"PETA uppmanar alla djurälskare att bojkotta filmen för att skicka ett budskap om att hundar och andra djur ska behandlas humant, inte som rekvisita", skriver organisationen i ett uttalande om filmen "A dog's purpose" .

Skådespelaren Josh Gad, som gör rösten till hunden som är huvudperson i filmen, har också protesterat efter att ha sett klippet.


https://twitter.com/joshgad/status/821874003254120449

Lasse Hallström: "Ser otäckt ut"

Nu svarar den svenske regissören Lasse Hallström efter den kritikstorm som riktats mot filmen.

"Denna video var en nyhet för mig också, jag såg aldrig vad som hände medan vi väntade på klartecken för att göra en ny tagning", skriver han till Expressen i ett sms.
"Det ser otäckt ut måste medges. Någon har hållit på detta i drygt ett år för att tajma med premiären", fortsätter regissören.
Hallström förklarar att hunden som syns i det första klippet aldrig knuffades ner i vattnet.
"Han blev utbytt mot en som var villigare att bada. Det är hund nummer två man ser i nästa klipp", skriver han.


LÄS OCKSÅ: Kraftig kritik mot Lasse Hallström-film


Förklarar på Twitter

Lasse Hallström skriver också flera inlägg inför sina följare på sin Twitter, där han förklarar vad som hänt. Han börjar med att skriva att han blev väldigt upprörd när han fick se klippet från inspelningen.

”Jag bevittnade inte de här handlingarna. Vi var alla hängivna att skapa en kärleksfull och säker miljö för alla djur i filmen", skriver han.


LÄS OCKSÅ: Lasse Hallström gör hundfilm


Hallström förklarar att han har lovats att det pågår en utförlig utredning av vad som hänt, och att alla fel kommer att anmälas.

”Jag har varit en djurvän hela mitt liv och ’A dog’s purpose’ är min tredje film om hundar. Djurens säkerhet är av högsta prioritet.”

Lasse Hallström har gjort ett flertal stora spelfilmer som har nått stora framgångar även hos den amerikanska publiken. Han är bland annat känd för filmerna "Chocolat", "Gilbert Grape" och "Hachiko – En vän för livet". Han är gift med skådespelaren Lena Olin.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.