Den svenske regissören Lasse Hallström hamnade i blåsväder efter att bilder från inspelningen av storfilmen "A dog's purpose" läckt ut.Den svenske regissören Lasse Hallström hamnade i blåsväder efter att bilder från inspelningen av storfilmen "A dog's purpose" läckt ut.
Den svenske regissören Lasse Hallström hamnade i blåsväder efter att bilder från inspelningen av storfilmen "A dog's purpose" läckt ut.
Lasse Hallström Foto: Annika Af KlerckerLasse Hallström Foto: Annika Af Klercker
Lasse Hallström Foto: Annika Af Klercker

Svaret efter ilskan: "Det ser otäckt ut"

Publicerad

Den svenske regissören Lasse Hallström hamnade i blåsväder efter att bilder från inspelningen av storfilmen "A dog's purpose" läckt ut.

I videon tvingas en schäfer ner i forsande vatten.

Nu kommenterar Hallström kritiken.

– Det ser otäckt ut måste medges, säger han.

Den amerikanska sajten TMZ kom över en film från inspelningen av den svenske regissören Lasse Hallströms nästkommande storfilm "A dog's purpose". I videoklippet ser man hur en djurskötare försöker tvinga ner en schäfer i en bassäng med forsande vatten.

I ett annat klipp som TMZ publicerar är en annan hund nere i den forsande bassängen och försvinner under vattenytan.

Klippet har väckt starka känslor och har bland annat fått djurrättsorganisationen PETA att rasa.

"PETA uppmanar alla djurälskare att bojkotta filmen för att skicka ett budskap om att hundar och andra djur ska behandlas humant, inte som rekvisita", skriver organisationen i ett uttalande om filmen "A dog's purpose" .

Skådespelaren Josh Gad, som gör rösten till hunden som är huvudperson i filmen, har också protesterat efter att ha sett klippet.

 

 

Lasse Hallström: "Ser otäckt ut"

Nu svarar den svenske regissören Lasse Hallström efter den kritikstorm som riktats mot filmen.

"Denna video var en nyhet för mig också, jag såg aldrig vad som hände medan vi väntade på klartecken för att göra en ny tagning", skriver han till Expressen i ett sms.
"Det ser otäckt ut måste medges. Någon har hållit på detta i drygt ett år för att tajma med premiären", fortsätter regissören.
Hallström förklarar att hunden som syns i det första klippet aldrig knuffades ner i vattnet.
"Han blev utbytt mot en som var villigare att bada. Det är hund nummer två man ser i nästa klipp", skriver han.

 

LÄS OCKSÅ: Kraftig kritik mot Lasse Hallström-film

 

Förklarar på Twitter

Lasse Hallström skriver också flera inlägg inför sina följare på sin Twitter, där han förklarar vad som hänt. Han börjar med att skriva att han blev väldigt upprörd när han fick se klippet från inspelningen.

”Jag bevittnade inte de här handlingarna. Vi var alla hängivna att skapa en kärleksfull och säker miljö för alla djur i filmen", skriver han.

 

LÄS OCKSÅ: Lasse Hallström gör hundfilm

 

Hallström förklarar att han har lovats att det pågår en utförlig utredning av vad som hänt, och att alla fel kommer att anmälas.

”Jag har varit en djurvän hela mitt liv och ’A dog’s purpose’ är min tredje film om hundar. Djurens säkerhet är av högsta prioritet.”

Lasse Hallström har gjort ett flertal stora spelfilmer som har nått stora framgångar även hos den amerikanska publiken. Han är bland annat känd för filmerna "Chocolat", "Gilbert Grape" och "Hachiko – En vän för livet". Han är gift med skådespelaren Lena Olin.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag