Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svaret efter Gunilla Perssons anklagelse

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Gunilla Persson.
Foto: Cornelia Nordström
Masken.
Foto: Faksimil Gunilla Persson Facebook

Gunilla Persson hotade att stämma Partykungen efter att de sålt en maskeradmask med hennes ansikte.

Hollywoodfrun krävde ersättning för försäljningen – nu ger bolaget tv-profilen ett vasst svar.

"Vi har (tyvärr) inte sålt ett enda exemplar av Gunilla Perssons mask", skriver Joel Svensson på bolaget i ett mejl.

Det var under onsdagen som Gunilla Persson ilsknade till på företaget Partykungen, efter att bolaget börjat sälja en maskeradmask föreställande Hollywoodfrun.

Tv-profilen hävdade att hon äger rätten till bilden. Hon var därför starkt kritisk till tilltaget och uppmanade sina Facebookföljare att inte köpa masken.

Samtidigt berättade Hollywoodfrun att hon planerade att ta en rättslig strid med bolaget. Hon krävde ersättning från bolagets vinst.


LÄS MER: Gunilla Perssons ilska: "Måste stoppas"


– Det är min bild. De måste stoppas. De måste åtalas. Vad säger lagen i Sverige? Är det laglöst land eller? sa hon då och fortsatte:

– På Facebook skriver folk att de redan gått ut och köpt två hundra masker. Jag vet inte om de driver med mig. Det kanske de gör. Men det kan ju vara sanning. Och i så fall vill jag gärna ha de pengarna som de här tjuvarna har tjänat på mig

Nu svarar företaget Hollywoodfrun. I ett mejl skriver Joel Svensson på Partykungen att man slutade sälja produkten efter Gunilla Perssons utspel.

Några intäkter menar man att man inte haft.

"Vi har (tyvärr) inte sålt ett enda exemplar av Gunilla Perssons mask, då den endast var ute till försäljning i ett dygn innan Gunilla upplyste oss om vem som äger rättigheterna till bilden", skriver han.


LÄS MER: Stjärnan särbehandlad av TV4


Samtidigt öppnar bolaget för att inleda ett samarbete med Hollywoodfrun.

"Vi samarbetar gärna med Gunilla och säljer hennes mask om hon hör av sig till oss så vi kan komma överens om en rimlig ersättning", skriver Joel Svensson.

Gunilla Persson berättade under torsdagen att hon har planer på att börja sälja masker föreställande sig själv.

– Jag vill ju hellre att trevliga masker cirkulerar på mig. Men nu har de här människorna gett mig en jättebra affärsidé. Jag kommer nu att gå ut med egna masker och olika partyartiklar. Det kan bli stort i Sverige under halloween och jul, sa hon då.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.