Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svägerskan fick Diana att inse – erkände sin avundsjuka

Prinsessan Diana var olycklig med sitt liv under stor del av den tid hon var medlem i det brittiska kungahuset.Foto: GLENN HARVEY / CAMERA PRESS/IBL
Till slut var det Sarah ”Fergie” Ferguson, som var gift med prins Andrew, som fick prinsessan Diana att inse att livet hade mer att ge.Foto: CAMERA PRESS/IBL
”Jag kunde inte förstå det, hon njöt faktiskt av det, medan jag kämpade med att överleva”, ska prinsessan Diana ha sagt.Foto: HERMAN KNIPPERTZ / AP TT / NTB SCANPIX
Sarah ”Fergie” Ferguson och prins Andrew.Foto: AP / AP

Prinsessan Diana var olycklig med sitt liv under stor del av den tid hon var medlem i det brittiska kungahuset.

Till slut var det Sarah ”Fergie” Ferguson, som var gift med prins Andrew, som fick prinsessan Diana att inse att livet hade mer att ge, skriver Express UK.

– Jag kunde inte förstå det, hon njöt faktiskt av det, medan jag kämpade med att överleva, ska prinsessan Diana ha sagt.

De var gifta i 15 år, men äktenskapet mellan prins Charles och prinsessan Diana var olyckligt nästan hela tiden.

Medan prins Charles fortfarande var kär i Camilla Parker Bowles kände sig den 13 år yngre Diana bortprioriterad och ensam i deras äktenskap.

Relationen fick Diana att inse

Under deras tid ihop gifte sig också prins Charles lillebror prins Andrew med sin kärlek Sarah Ferguson, ofta kallad Fergie. Medan äktenskapet mellan Charles och Diana var arrangerat för att Charles skulle få arvingar, var Andrew och Fergie kära i varandra – och det var också deras relation som fick prinsessan Diana att inse att hon ville ha något mer av livet.

Först hade prinsessan Diana svårt för Sarah Ferguson, som snabbt blev mer populär än henne med drottningen, då hon tyckte om många av de aktiviteter som kungligheterna traditionellt ägnar sig åt – exempelvis ridning och skidåkning.

Erkände avundsjukan på Ferguson

Diana erkände senare att hon var avundsjuk på att Ferguson verkade trivas med livet i kungahuset.

– Fergie sa till mig hela tiden att: ”Du ska inte oroa dig, allt kommer blir bra”. Jag kunde inte förstå det, hon njöt faktiskt av det, medan jag kämpade med att överleva. Jag kunde inte förstå hur det var så enkelt för henne, har prinsessan Diana sagt om sin ingifta svägerska.

Att Fergie trivdes med det kungliga livet fick Diana att inse att det inte var självklart att vantrivas – som hon själv gjorde.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.