Susanne Axells dröm med stora kärleken

Suzanne Axells hemliga framtidsplaner – efter hektiska tiden
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Foto: JACKELINE PEREZ

Samtidigt som Suzanne Axell är en av landets mest folkkära tv-profiler är hennes mångåriga sambo Jörgen Wedebrand mer av en doldis.

I en intervju med Hänt avslöjar Axell nu parets gemensamma framtidsdröm: Att bo i Italien.

– En vacker dag drar jag dit med dragspelet. Livsglädjen är så mycket större där.

Suzanne Axell, 65, som tidigare i år syntes i ”Let's dance” på TV4 lämnade i vintras programledarrollen i SVT:s ”Fråga doktorn” – efter 18 år.

I ännu fler år än så har hon hållit ihop med sambon och it-konsulten Jörgen Wedebrand, 63. I  tidigare intervjuer har Axell berättat att båda till stora delar lever självständiga liv och att det alltid varit viktigt att ”släppa varandra fria”.

För Hänt berättar dock Suzanne Axell att paret, precis som de allra flesta, ibland kan gå varandra på nerverna.

– Troligtvis hela tiden eftersom jag är envis och resultatbaserad. Jag vill ha grejer gjorda. Har inget tålamod med ”skjuta-upp-mentaliteten”. Livet är inte ändligt – och det går fort.

Utmaningen med kärleken

Även sambon har sidor som kan göra henne småirriterad:

– Att han skjuter upp grejer hela tiden – som innefattar oss två. Och att vårt liv tillsammans ibland kommer i sista hand. Det är alltid så mycket annat som går före, säger hon i intervjun med Hänt.

Suzanne Axell och Jörgen Wedebrand har sedan länge bott i en 30-talslägenhet i Stockholms innerstad, men berättar att paret just nu ändå hoppas hitta en lägenhet med balkong som de båda drömmer om.

Drömmer om Italien

Samtidigt har de en annan stor gemensam förhoppning om framtiden som skulle innebära ännu mer av en livsändring:

– Att drömmen om att bo i Italien en tid slår in. Jag har börjat lära mig italienska ”un poco”, lite grann. En vacker dag drar jag dit med dragspelet. Livsglädjen är så mycket större där, säger Axell som också avslöjar att hon nyligen fått både bokkontrakt och en liten filmroll i ett än så länge hemligt projekt.

Mångsysslaren Suzanne Axell har till synes flera bollar i luften för tillfället, men berättade också tidigare i år om andra typer av framtidsplaner som innefattar mindre jobb, mer fritid och framför allt flera resor.

– Jag har en stående inbjudan av Lena Linderholm, den fantastiska konstnären. Att få komma ner och hälsa på henne i Provence. Det är en dröm, att bara få gå i de där lavendelfälten, sa tv-profilen till Expressen i våras och berättade då också om framtidsplanerna att besöka rallyföraren Tina Thörner i Schweiz och ”Fråga doktorn”-läkaren Karin Granberg i Skellefteå. 

Har valt att inte skaffa barn

Tidigare har hon också pratat om hennes och sambons beslut att inte skaffa barn – något som grundar sig i hur hon såg sin ensamstående mamma kämpa.

– Att ha egna barn ingick inte i mina drömmar och då tycker jag att det är bättre att vara ärlig. Det är många som tycker som jag och jag får många brev om det men många vågar inte stå för det offentligt, har hon tidigare sagt till Expressen. 

Suzanne Axell får lämna ”Let's dance”: ”Jag är inte ett dugg ledsen”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.