Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Suzanne Axells livsändringar efter svåra året: ”Varit tungt”

Suzanne Axell stoppas från ”Fråga doktorn” på grund av corona
Suzanne Axell slutar som programledare i ”Fråga doktorn”.
Foto: OLLE SPORRONG
Suzanne Axell med tv-doktorn Karin Granberg. Axell kommer fortsätta med att göra olika inslag i programmet.
Foto: SVT
Närmast kommer Suzanne Axell synas i ”Let's dance” som startar i mars.
Foto: OLLE SPORRONG
Suzanne Axell med tidigare tv-doktorn Gunilla Hasselgren.
Foto: TOMAS OLSSON / SVT
Det blev 18 år som programledare i ”Fråga doktorn” för Suzanne Axell.
Foto: MOA FRYGELL / SVT

Efter 18 år lämnar Suzanne Axell rollen som programledare i ”Fråga doktorn”.

Och snart syns hon i TV4:s ”Let's dance”.

Förändringar som efter ett tufft år var direkt nödvändiga, enligt henne själv.

– Det har varit tungt privat, det har det.

Så sent som i måndags som beskedet att Suzanne Axell, 65, lämnar rollen som programledare för SVT:s populära program ”Fråga doktorn”.

– 18 år, 617 program på måndag, 36 säsonger. Det är något att vara stolt över, men någon gång måste man ju inse att det kanske är dags att göra lite annat i livet, säger tv-profilen som sade upp sig redan i höstas.

För Suzanne Axell var det flera faktorer som låg bakom beslutet.

– Förra året, coronaåret, blev väldigt tufft på många sätt. Jag har packat kappsäck varje söndag i nästan ett år och åkt 130 mil för att sköta mitt jobb. Jag började fundera över livet i samband med att min mamma hade en fallolycka och fick en fraktur på höften. Det var lite kämpigt där ett par dagar, men utåt får man inte låtsas som att det inte har hänt om man säger så.

”Det skär i hjärtat”

Suzanne Axell kommer dock att fortsätta jobba med programmet genom att göra ”vad hände sen?”-reportage om människor som gästat programmet under årens lopp.

Samtidigt som Suzanne Axell byter roll i ”Fråga doktorn” har hon precis börjat träna med dansaren Tobias Bader inför sin kommande medverkan i TV4:s ”Let's dance”. Något som hon beskriver som ett välkommet inslag efter det svåra gångna året.

– Jag säger som 99 procent av svenskarna efter det här året, det har varit förjäkligt. 2020 är inget år man ser tillbaka på med någon glädje på precis. Jag förlorade en av mina äldsta och bästa vänner, en kvinna jag har känt sedan jag var elva år gammal. Som var fantastisk och som gick bort i den värsta stormen av corona i april förra året. Hon fick dö ensam och det unnar jag inte någon. Hon var en alldeles för vänlig människa för det. Det skär i hjärtat fortfarande när jag tänker på det. 

”För kul att tacka nej till”

Förfrågan om ”Let's dance” kom när Axell redan hade sagt upp sig från ”Fråga doktorn” och enligt tv-profilen var det ett lätt val att tacka ja.

– Det kom en förfrågan om att vara med i ”Let's dance” innan jul och då kände jag att det var för kul att tacka nej till. Jag tycker man ska ha mer kul i livet. Det här året har bara fått innehålla massa tråkigheter för folk, och inte minst för mig. Så när det kommer något kul är det bara att säga ja och slänga sig ut och ta den chansen helt enkelt.

Timbuktu om att ställa upp i Mello: ”Man ska aldrig säga aldrig”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.