Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Suzanne Axells känslosamma avsked från ”Fråga doktorn”

Suzanne Axell tackade för sig i går.
Foto: SVT.
Det blev 18 år i rutan.
Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL

Efter 18 år som programledare för SVT:s ”Fråga doktorn” tackade Suzanne Axell för sig under måndagen.

När hon tackade kolleger och tittare för allt stöd hon fått så blev det känslosamt.

– Tack till alla som har brytt sig om den här Stockholmstjejen och faktiskt gillat det jag gör. Det har betytt oerhört mycket för mig, nu blir jag lite rörd, men så är det, säger Suzanne Axell.

Under måndagen gjorde Suzanne Axell sin sista insats som programledare för det populära SVT-programmet ”Fråga doktorn”.

Tittarna fick se en 18 år, 36 säsonger och 617 avsnitt lång epok ta slut, och i slutskedet av avsnittet passade Axell på att tacka alla som stöttat henne. 

– Jag ska tacka för all vänlighet som har strömmat emot mig under den gångna veckan, men också under alla mina 18 år här med Fråga doktorn. Finare kvitto på ett jobb som man har utfört, det kan inte en människa få. Tack till alla som har hört av sig, som har skickat grytlappar, vantar och äpplen.

– Vi på ”Fråga doktorn” har haft de mest fantastiska tittare som finns. En stor kram vill jag också skicka till alla mina arbetskamrater i Norrköping, Karlstad, i Stockholm och inte minst här i Umeå. Många har blivit mina vänner för livet, säger hon.

Sofia Rågenklint tar över som programledare i ”Fråga doktorn”.
Foto: MATILDA SANDBERG / SVT

Suzanne Axell: ”Blir rörd”

Med handen över hjärtat passade hon på att tacka alla som stöttat henne genom de här 18 åren som programledare.

– Tack till alla som har brytt sig om den här Stockholmstjejen och faktiskt gillat det jag gör. Det har betytt oerhört mycket för mig, nu blir jag lite rörd, men så är det, säger Suzanne Axell i programmet.

Suzanne Axell kommer dock att fortsätta jobba med programmet genom att göra ”vad hände sen?”-reportage om människor som gästat programmet under årens lopp.

Hon kommer också att synas i TV4:s ”Let's dance” under våren där hon tävlar tillsammans med Tobias Bader.

Sofia Rågenklint tar över som programledare för ”Fråga doktorn”. 

Fråga doktorn-Suzannes kärlek: it-konsulten Jörgen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.