Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Suzanne Axell avslöjar dramatiken bakom kulisserna i ”Alla mot alla”

Här vinner tävlingsparet efter jämna finalen
Suzanne Axell och David Sundin tävlade mot Olof Lundh och Martin E-Type Eriksson.
Foto: Kanal 5/Dplay
Suzanne Axell har verkligen gillat att vara med i ”Alla mot alla”.
Foto: OLLE SPORRONG
David Sundin skulle gifta sig bara någon dag efter finalen.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Guldkonfettin sprutar. Suzanne Axell och David Sundin står som vinnare i ”Alla mot alla”. 

Nu berättar Axell om känslorna efter vinsten, hur de firade och vilket moment som har varit tuffast. 

– Det är lite speciella förhållanden med inspelningar som folk som sitter hemma vid tv-apparaten inte förstår. Men då är det desto roligare att man klarar av det, säger hon. 

Guldkonfetti sprutar ut i inspelningsstudion. Suzanne Axell, 63, och David Sundin, 43, har vunnit ”Alla mot alla” – något som Suzanne Axell aldrig trodde skulle hända. 

– Det känns väldigt oväntat och väldigt, väldigt roligt har det varit. Det har varit en glädje hela vägen, säger hon och fortsätter: 

– Nej jag tror att varken David eller jag trodde att vi skulle vinna. Vi fick väl in för att göra vårt bästa, ha kul och ha väldigt trevligt tillsammans och det har vi haft och uppenbarligen så fungerar vi, säger hon. 

Varför de vann har hon svårt att förklara men hon tror att det kan bero på att hon och David Sundin har olika kunskaper, att de hade roligt och trevligt ihop och att de tog ett steg i taget.  

– Vi arbetade oss sakta men säkert framåt. Det varit väldigt kul. Det är ett toppengäng som gör det här programmet. 

Duons första möte

Susanne Axell och David Sundin kände inte varandra innan ”Alla mot alla” så när Axell fick reda på att de skulle tävla tillsammans räckte hon ut en hand. 

– Jag skrev till David när jag fick höra att han och jag skulle tävla tillsammans och föreslog en fika och så gjorde vi det och pratade om livet i en timma och kom fram till att vi funkar nog ganska bra tillsammans. 

Efter vinsten kom Susanne Axell hem med guldglitter i håret som hon drällde av på hallmatten.  

Suzanne Axell tror att en av parets styrkor har varit att de har olika kunskaper.
Foto: Dplay

Hur firade du och David vinsten?

– Nej det kan jag inte påstå att vi gjorde eftersom att David ett och ett halvt dygn senare skulle gifta sig. Det sista jag såg av David var när han och jag kramades och jag önskade honom all lycka och sen var det ut genom dörren. För han var jätteinriktad på sitt kommande bröllop, så klart. Men jag firade tillsammans med resten av gänget.

Produktionen och deltagarna träffades på en av Martin ”E-type” Erikssons restauranger i Gamla stan i Stockholm för att fira.  

– Det var väldigt hög nivå och väldigt kul. Jag fick sitta och prata med folk som inte hade varit i min grupp som Hanna Dorsin, hon är jättetrevlig. Och jag snackade med Hasse Aro och lite olika folk. 

Själv bjöd hon också hela tv-teamet på chokladtårta. 

– Jag tycker man ska kredda folk runtomkring. Det är för många som glömmer bort det i Sverige i dag. Det tycker jag är lite bedrövligt.

David Sundin och Suzanne Axell vinner ”Alla mot alla”.
Foto: Dplay

Vad har varit det bästa med att vara med i programmet? 

– Att jag som en gång var både kriminalreporter och nöjesreporter, att jag har fått visa upp andra sidor av mig själv. Väldigt kul att få visa upp att man inte bara är den som gör intervjuer som handlar om svåra saker. Utan att jag har fått visa upp min lite mer glada sida. Något som var väldigt roligt också är att få träffa så många kolleger i den här branschen och andra branscher. Sen så gillar jag Filip och Fredrik skarpt. 

Är det någonting som har varit tufft i själva tävlingen? 

– Under pressure när man ska kräka ur sig saker på 45 sekunder och så har man hela publiken i studion rakt i facet, det kräver nerver om man säger så. Jag klarade mig hyfsat igenom det. Det är ett sånt där moment som jag tycker är extra tryck på. Nervsystemet jobbar och hjärnan med förhoppningsvis, säger Suzanne Axell och fortsätter: 

– Sen är burarna väldigt varma, 37 grader känns det som., och sen är det så roligt när man kommer till jobbet, så får man en kommentar ”kunde du inte det där”. Då svarar jag: ”Sätt dig själv i den där trånga buren och svara på nolltid och så är det jättevarmt”. Det är lite speciella förhållanden med inspelningar som folk som sitter hemma vid tv-apparaten inte förstår. Men då är det desto roligare att man klarar av det. 

Var det något med produktionen som förvånade dig?

– Att de är så himla goda mot varandra allihopa. Att det hela tiden omsyras av omtanke. Man har omtanke om gästerna, om varandra, man är schysta mot varandra. Det är en grupp människor som är tajta och gillar varandra. Sånt känns alltid.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.