Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sussie Erikssons lyckliga singelliv – stora fördelen

"Let's dance"-stjärnornas egna ord inför semifinalen
I ”Let's dance”-semifinalen har juryn valt danser åt paren.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Calle Sterner och Sussie Eriksson.Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
”Let's dance har varit som ett andningshål den här våren”, säger Sussie Eriksson.Foto: OLLE SPORRONG
Sussie Eriksson har under sin karriär varvat musikalroller med shower, tv och film.Foto: OLLE SPORRONG
Calle Sterner och Kristin Kaspersen vann den åtråvärda glasskon förra året – i år har Calle vinstchans igen.Foto: OLLE SPORRONG

Sussie Eriksson överträffar sig själv vecka efter vecka i ”Let's dance” – och jämför dansruset med känslan av att vara nykär.

Musikalstjärnan är singel – men det hindrar henne inte från att ofta känna pirr i magen, lycka och lekfullhet.

– Jag är på en väldigt bra plats i livet, säger Sussie Eriksson.

Skådespelaren och artisten Sussie Eriksson, 57, och hennes danspartner Calle Sterner, 30, har tagit sig till semifinal i TV4:s ”Let's dance”. Paret har kammat hem många av juryns 10-poängare, och förra veckan fick de stående ovationer efter sin heta rumba. 

Hur hanterar du favoritpressen?

– Jag vill ju att folk ska gilla mig och det jag gör, när man får ett kvitto på det så blir det en boost. Men jag är ödmjuk för programmets form, det är nyckfullt. Precis vad som helst kan hända, det har vi ju sett – som i fallet med Andreas Lundstedt, säger hon.

Sussies superform: ”Adrenalin och endorfiner”

Sedan i vintras har Sussie Eriksson och Calle Sterner legat i hårdträning och de svettiga träningspassen har gett positiva effekter för både hälsan och humöret. 

– Jag kan jämföra det med att vara nykär, det är adrenalin och endorfiner. Du vet hur lycklig man blir av en härlig discokväll med tjejkompisarna – så går jag omkring och känner mig hela tiden, säger hon.

Dessutom gör den intensiva träningen att man blir vältränad och får synliga muskler.

– Jag har mycket bättre flås och orkar mer. Jag vågar mer och litar på min kropp. Ibland kommer jag knappt ur sängen, det gör så ont av ömmande, bortglömda muskler.

Har du drabbats av några skador?

– Inte på grund av dansen. Men jag har uppnått en viss ålder och eftersom jag använt kroppen i yrket i många år, så har jag rena förslitningsskador. Jag kan känna av en ond höft, knä eller fotleder som spökar. Men det har gått över förväntan. 

Relationen med Calle Sterner

Förra året dansade sig Calle Sterner och Kristin Kaspersen till vinsten i ”Let's dance”, och blev nära vänner längs vägen.

Sussie Eriksson och Calle Sterner fick en lika flygande start på sin relation, och vänskapen har vuxit sig stark.

– Vi blev goda vänner på en gång, man kan inte bli annat med Calle, han är en otroligt öppen och social kille. Han knuffade sig in och fick en plats i mitt hjärta från dag ett. Vi brukar säga till varandra: ”Du är min nya bästa kompis”.

Sussie Eriksson är övertygad om att hon och danskollegan kommer att fortsätta vänskapen efter ”Let's dance” – något de delar är sina lekfulla sidor.

– Han skäller och skriker på mig, det är hans sätt, men alltid med glimten i ögat. Vi busar och leker. Jag är sådan som person, jag har det i mig. När jag har turen att träffa människor som är likadana så snurrar det i gång.

Hur avgörande är det att klicka med sin danspartner?

– Jätteviktigt. Vi tillbringar så oerhört mycket tid tillsammans. Jag blottar mig och måste våga vara superliten, jätterädd och feg. Han måste peppa och ge mig styrkan att våga. Det är en uttrycksform jag inte känner mig helt hemma i, då måste det vara någon jag litar på. Calle tar hand om mig på ett så fint sätt, både själsligt och fysiskt.

Singellivet: ”Ingen att ta hänsyn till”

Utanför danstävlingen har Sussie Eriksson ett liv där hon är singel, hon har vant sig vid att styra sina egna rutiner och är bekväm med det.

– Jag har ingen sambo att behöva ta hänsyn till, det är väldigt skönt. Det var många år sedan jag hade det. Jag trivs med att vara singel, och är på en väldigt bra plats i livet.

Skådespelaren har två söner, 18 och 25 år gamla, den yngste bor fortfarande hemma. Båda barnen är engagerade i sin mammas ”Let's dance”-äventyr, och kommer med uppmuntran som pushar henne lite till.

– Det är full stöttning. De är sportiga hockeykillar med enorma vinnarskallar och har inställningen: ”Nu jävlar mamma – nu tar du det här!”. Jag får väl medge att jag är en smula likadan.

Krisen inom produktionen

Att säsongen har kunnat genomföras är mer eller mindre ett under, nästan hela underhållningsbranschen har stått stilla på grund av coronapandemin. När det kom rapporter om sjukdom inom produktionen såg det mörkt ut – men efter några veckors uppehåll var de vanliga direktsändningarna tillbaka i tv-rutan.

– När vi låg nere är det är klart att man undrade: ”Blir det något?”. Men jag trodde hela tiden att vi skulle komma i gång igen.

Förlorar tävlingen nerv när det inte är publik i studion?

– Jag kan förstå att det ger spänning av en fullsmockad studiopublik som tjoar och tjimmar. Det är bara att gå till mig själv när jag står på scen, det är klart att publiken ger en extra tändning. Men samtidigt vet jag att juryn sitter där, det är direktsänt, folk sitter hemma i sofforna och tycker och tänker – det räcker nog.

”Hoppas folk ska få kramas”

Vad ser du fram emot med året?

– Att vi ska få bukt med pandemin. Att människor ska kunna strömma till konserter och teatrar igen, så att kulturlivet kan återuppväckas och få blomstra. Jag hoppas att folk ska få ha lite roligt – och kramas. 

Du som danstränar hela dagarna har inte brist på närhet i alla fall.

– Gudskelov, jag är så extremt kramig. Jag suger tag i Calle – han får vara substitut, säger Sussie Eriksson med ett skratt.

”Let's dance” visas i TV4 kl 20 på fredag.

Sussie Eriksson

Ålder: 57.

Familj: Två söner, 18 och 25 år.

Gör: Skådespelare, sångerska, revy- och musikalartist. 

Aktuell: I TV4:s ”Let’s Dance”. ”Mamma Mia The Party” på i Rondo Göteborg, premiär i augusti.

3 höjdpunkter i karriären

”Mamma Mia!”-musikalen på Cirkus och Scandinavium.

– ABBA-musikalen hade kommit till Sverige och fick otroligt mycket uppmärksamhet. Det var utsålda hus i två års tid och över en miljon besökare – en jättesuccé.

 

Krogshowen ”R.E.A” (Roligt Elakt Aktuellt) på Hamburger börs.

– Jag återkommer ofta till R.E.A-tiden, vi firade 15 år tillsammans under sista föreställningarna vi gjorde. Där fick jag använda komik, humor och sång. Det var en väldigt kul och givande tid.

 

Komediserien ”c/o Segemyhr”.

– Det var mitt publika genombrott och rollen har betytt mycket för mig. Ungdomar som har sett repriser kan komma fram till mig än i dag och påpeka att jag är ”Cilla”, och det är häftigt. Det betyder att serien är tidlös och funkar än i dag.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.