Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Susies svåra tid med sambon: ”Man kämpar”

Lili och Susies relation – efter långa pausen: ”Sågs knappt”
Susie Päivärinta berättar om relationen med långvariga sambon i en ny intervju med Hänt.
Foto: Patrik Österberg/TT
Stefan ”Myran” Gustavsson och Susi Päivärinta träffades innan de fyllt 20 och har i dag har tre barn som alla i dag är i tonåren.
Foto: Charlotte Brunzell/TT / TT NYHETSBYRÅN
Lili & Susie är fortfarande aktiva som artister.
Foto: FREDRIK JONASSON / STELLA PICTURES

Artisten Susie Päivärinta har levt ihop med före detta hockeyspelaren Stefan ”Myran” Gustavsson i närmare 40 år.

I en intervju med Hänt berättar hon om den långa relationen – och om en särskilt tuff period.

– Man kämpar med ekonomi och småbarn, ens föräldrar blir sjuka, man går igenom dödsresor som påverkar förhållandet. Ibland bara ”är” man med varandra. Då är vi rätt oromantiska, då gäller det bara att ta sig igenom det svåra, säger hon.

Systrarna Susie Päivärinta, 57, och Lili Päivärinta, 55, slog igenom som Lili & Susie på 1980-talet och är aktiva än i dag. Förra året var duon dessutom med i TV4:s ”Så mycket bättre”. 

Vid sidan av scenen lever Susie Päivärinta sedan övre tonåren ihop med före detta hockeyspelaren Stefan ”Myran” Gustavsson, 55, främst förknippad med sina år i AIK på 90-talet.

Tillsammans har de Leon, 19, Myra, 17, och Nova, 14.

”Ingen är som en ryggsäck på den andra”

I en intervju med Hänt berättar Susie Päivärinta nu om den långa relationen och hur de gjort för att hålla ihop i alla år.

– Det kan man fråga sig, men jag tror att det handlar om att vi är självständiga. Det tror jag är en styrka. Det är ingen som är en ryggsäck på den andra. Jag skulle aldrig klara av att ha någon som höll i mig för mycket. Inte han heller.

Hon berättar hur de under många haft sina egna yrken att fokusera på. Hon som artist, han som hockeyspelare.

– När vi var lediga så var vi ute med båten, träffade vänner, gick på roliga fester. Vi byggde någon form av magi där. Allt var inte så himla allvarligt, säger hon till Hänt.

”Klart vi har haft tuffa perioder”, säger Susi Päivärinta om förhållandet med Stefan ”Myran” Gustavsson.
Foto: Eero Hannukainen/TT / TT NYHETSBYRÅN / EERO HANNUKAINEN / ©Eero Hannuk
Susi Päivärinta med vännen Suzanne Axell.
Foto: /IBL / /IBL

Berättar om tuffa tiden

Det finns dock perioder som har varit tuffa. Susi Päivärinta berättar om åren som småbarnsföräldrar. Då blev det ”åtminstone allvarligare”.

– Klart vi haft tuffa perioder. Man kämpar med ekonomi och småbarn, ens föräldrar blir sjuka, man går igenom dödsresor som påverkar förhållandet. Ibland bara ”är” man med varandra. Då är vi rätt oromantiska, då gäller det bara att ta sig igenom det svåra. Så är livet, livet är inte en ständig champagnefrukost. Många gånger kan jag tycka att livet är ganska tufft, men det finns en styrka med att leva länge ihop. Man tillåter varandra att vara både stor och liten.

I tv-sammanhang kommer Lili & Susie framöver synas i ett SVT-program gjort av den tidigare ”Fråga doktorn”-programledaren Suzanne Axell. Exakt när det sänds på SVT är ännu oklart. Framöver väntar även spelningar och dessutom en ny singel. 


Lili och Susie om framgången: "Fick skit"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.