Men så upptäckte Leif Mannerström missen - Susanna hade glömt ta bort bajssträngen på havskräftorna.Men så upptäckte Leif Mannerström missen - Susanna hade glömt ta bort bajssträngen på havskräftorna.
Men så upptäckte Leif Mannerström missen - Susanna hade glömt ta bort bajssträngen på havskräftorna.
I femte avsnittet av "Sveriges Mästerkock" fick deltagarna till uppgift att tillaga en risotto. Foto: TV4I femte avsnittet av "Sveriges Mästerkock" fick deltagarna till uppgift att tillaga en risotto. Foto: TV4
I femte avsnittet av "Sveriges Mästerkock" fick deltagarna till uppgift att tillaga en risotto. Foto: TV4
Deltagaren Susanna Bill valde att göra sin risrätt med saffran, blåmusslor och havskräftor. Foto: TV4Deltagaren Susanna Bill valde att göra sin risrätt med saffran, blåmusslor och havskräftor. Foto: TV4
Deltagaren Susanna Bill valde att göra sin risrätt med saffran, blåmusslor och havskräftor. Foto: TV4

Susanna Bill: Jag var stressad och nervös

Publicerad

Först hjälpte Leif Mannerström henne.

Sedan gav den pinsamma bajsmissen Susanna tunnelseende.

– Jag var stressad och nervös över hur det skulle gå, säger Susanna Bill.

I femte avsnittet av "Sveriges Mästerkock" får deltagarna till uppgift att tillaga en risotto. Deltagaren Susanna Bill väljer att göra sin risrätt med saffran, blåmusslor och havskräftor.

Mitt i tillagningen får hon tips av domaren Leif Mannerström att inte välja bort kräftorna hon ratat eftersom de var blåa på skalet - de är nämligen honor med mycket smak. Och Susanna var inte sen att lyssna på superkocken.

– Det tog jag till mig och sprang hämtade de där blåa havskräftorna. Jag valde bort dem först för det såg ut som blåmärken på sköldarna, säger Susanna.

Susanna höll tidsschemat och kunde servera en rykande, gul risotto till domarna. Leif Mannerström, Markus Aujalay och Mischa Billing öste beröm över skaldjursrisotton som fick omdömet att den doftade gott och hade fin konsistens.

"De bör man ta bort"

Men så upptäckte Leif Mannerström missen - Susanna hade glömt ta bort bajssträngen på havskräftorna.

– De bör man ta bort, säger Mannerström i programmet och petar bort en bajssträng från en havskräfta med sin kniv.

– Jag måste erkänna, när jag såg det så kunde jag inte komma ihåg att jag inte tagit bort dem, säger Susanna om glömskan.

– Sen är det pirrigt och nervöst att stå där, dels för att det är filmat och sen är det ju faktiskt en tävling man kan åka ur. Jag tror jag fick tunnelseende. Jag brukar vara noggrann med att ta bort den men var nog stressad och nervös över hur det skulle gå.

"Kryddig och fint krämig"

Trots fadäsen fick Susannas risotto till genomgående fin kritik. …

– Risotton är kryddig och fint krämig. Skaldjuren är jättefina trots att hon glömt att ta bort vissa delar, säger Mischa Billing i Sveriges Mästerkock.

Och Susanna blev lycklig över juryns fina kritik.

– Jag blev jätteglad, säger hon.

– Jag kände själv att den blev precis som jag hade tänkt mig. Det har ju inte gått lika bra i de andra utmaningarna, det här var den första utmaningen de verkligen gillade.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag