Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Susanna Bill: Jag var stressad och nervös

Men så upptäckte Leif Mannerström missen - Susanna hade glömt ta bort bajssträngen på havskräftorna.
I femte avsnittet av "Sveriges Mästerkock" fick deltagarna till uppgift att tillaga en risotto. Foto: TV4
Deltagaren Susanna Bill valde att göra sin risrätt med saffran, blåmusslor och havskräftor. Foto: TV4

Först hjälpte Leif Mannerström henne.

Sedan gav den pinsamma bajsmissen Susanna tunnelseende.

– Jag var stressad och nervös över hur det skulle gå, säger Susanna Bill.

Årets 12 deltagare i Sveriges Mästerkock 2015

Anna Barkman Messeter, 43 år, air steward, Stockholm

Susanna Bill, 46 år, egenföretagare, Lund

Ludvig Brydolf, 22 år, student, Nacka

Leila Dahlborg, 47 år, maskinoperatör och undersköterska, Huddinge

Frida Eriksson, 25 år, handläggare, Varberg

Paul "Palle" Erlandsson, 44 år, flygtekniker, Västerås

Niklas Gunnarsson, 37 år, producent/regissör, Stockholm

Fredrik Jonsson, 29 år, student och säljare, Johanneshov

Linda Letelier Hansson, 39 år, lärare, Skanör

Sandra Mastio, 35 år, säljare, Limhamn

Isabella Ross, 22 år, student, Stockholm

Filip Poon, 19 år, student, Malmö

I femte avsnittet av "Sveriges Mästerkock" får deltagarna till uppgift att tillaga en risotto. Deltagaren Susanna Bill väljer att göra sin risrätt med saffran, blåmusslor och havskräftor.

Mitt i tillagningen får hon tips av domaren Leif Mannerström att inte välja bort kräftorna hon ratat eftersom de var blåa på skalet - de är nämligen honor med mycket smak. Och Susanna var inte sen att lyssna på superkocken.

– Det tog jag till mig och sprang hämtade de där blåa havskräftorna. Jag valde bort dem först för det såg ut som blåmärken på sköldarna, säger Susanna.

Susanna höll tidsschemat och kunde servera en rykande, gul risotto till domarna. Leif Mannerström, Markus Aujalay och Mischa Billing öste beröm över skaldjursrisotton som fick omdömet att den doftade gott och hade fin konsistens.

"De bör man ta bort"

Men så upptäckte Leif Mannerström missen - Susanna hade glömt ta bort bajssträngen på havskräftorna.

– De bör man ta bort, säger Mannerström i programmet och petar bort en bajssträng från en havskräfta med sin kniv.

– Jag måste erkänna, när jag såg det så kunde jag inte komma ihåg att jag inte tagit bort dem, säger Susanna om glömskan.

– Sen är det pirrigt och nervöst att stå där, dels för att det är filmat och sen är det ju faktiskt en tävling man kan åka ur. Jag tror jag fick tunnelseende. Jag brukar vara noggrann med att ta bort den men var nog stressad och nervös över hur det skulle gå.

"Kryddig och fint krämig"

Trots fadäsen fick Susannas risotto till genomgående fin kritik. …

– Risotton är kryddig och fint krämig. Skaldjuren är jättefina trots att hon glömt att ta bort vissa delar, säger Mischa Billing i Sveriges Mästerkock.

Och Susanna blev lycklig över juryns fina kritik.

– Jag blev jätteglad, säger hon.

– Jag kände själv att den blev precis som jag hade tänkt mig. Det har ju inte gått lika bra i de andra utmaningarna, det här var den första utmaningen de verkligen gillade.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!