Susan Boyle till psykakut

Publicerad
Uppdaterad
LONDON. Framgångarna för Susan Boyle - och nederlaget i lördags - har blivit för mycket för sångerskan.
Enligt The Sun bröt hon ihop efter finalen och var tvungen att tas till psykakuten.
Framgångssagan har hittills varit total för Susan Boyle.
Den 48-åriga skotskan blev världsberömd för sju veckor sedan när hon helt okänd framträdde i "Britan's's got talent".
Men i lördags förlorade hon mycket överraskande i finalen mot dansgruppen Diversity. Susan Boyle visade utåt upp ett glatt ansikte och gratulerade sina motståndare.
Men enligt The Sun i dag blev pressen till slut för mycket för henne.
Efter programmet ska hon ha sprungit omkring i bara underkläderna i en av tv-korridorerna och förolämpat personalen. Programmets domare lyckades dock tillfälligt lugne ner henne innan Susan Boyle fick nya utbrott.

Gick frivilligt

Då bestämdes det att hon i all hast skulle tas till ett sjukhus - Priory i Southgate i norra London - för att få möjlighet att prata med specialister.
- När sjukvårdspersonal och polis anlände för transporten, förklarade Susan Boyle att hon inte ville bli omhändertagen, utan skulle gå frivilligt, uppger en källa för The Sun.
Samma källa förklarar att när hon väl kom till sjukhuset "förstod de direkt att något inte stod rätt till".
- Susan Boyle är känslomässigt helt omskakad för tillfället, meddelar en person med anknytning till tv-showen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag