Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Supremes-sångaren Mary Wilson är död

Blev 76 år gammal.
Mary Wilson blev 76 år.
Foto: LOUIS LANZANO / AP
Supremes-sångerskan blev känd under 1960-talet och har därefter haft en lång karriär som sångerska.
Foto: CORRADO GIAMBALVO / AP
Mary Wilson, i mitten, grundade Supremes – då Primettes – ihop med Diana Ross, till höger. På bilden syns även Cindy Birdsong, som ersatte originalmedlemmen Florence Ballard.
Foto: AP NBC
Mary Wilson deltog i ett seminarium om antirasism ihop med EU-parlamentarikern Evin Incir (S).
Foto: Press / Press

Supremes-stjärnan Mary Wilson är död, rapporterar Variety

Hon blev 76 år. 

Sångerskan Mary Wilson har gått bort i sitt hem i Las Vegas. Det berättar hennes publicist Jay Schwartz för Variety. 

Mary Wilson var med och grundade Supremes, då som Primettes, ihop med Diana Ross och Florence Ballard. Tillsammans nådde de stora framgångar med låtar som ”Baby Love”, ”Come See About Me”, ”Stop! In the Name of Love”, ”Where did our love go” och Back in My Arms Again”.

Efter att Diana Ross och Florence Ballard lämnat Supremes, fortsatte Wilson att turnera med gruppen och en ny uppsättning medlemmar fram till 1977. Därefter har Wilson haft en solokarriär, en bästsäljare i självbiografin ”Dreamgirl: My Life As a Supreme” och valts in i Rock and roll Hall of fame. 

Schwartz uppger att Wilson dog plötsligt, men anger ingen dödsorsak. 

Diana Ross sörjer sin forna kollega och skriver på Twitter: ”Jag har så många underbara minnen från vår tid tillsammans. The Supremes kommer leva vidare i våra hjärtan”

https://twitter.com/DianaRoss/status/1359107845623455753

Show med Tommy Nilsson

Mary Wilson medverkade under 1990-talet i showen ”Supremesoul” ihop med artisten Tommy Nilsson på Hamburger börs i Stockholm. Showen skrevs av Expressen-journalisterna Petter Karlsson och Lars Lindström.  

– Vi skrev texter som på ett humoristiskt sätt skulle tackla de fördomar som kan finnas mellan svenskar och amerikaner, åt båda håll, säger Lars Lindström och minns samarbetet med Mary Wilson: 

– Det var fantastiskt roligt att kunna jobba med en legend, hon var ju en av Supremes originalmedlemmar. Mary Wilson var ett proffs ut i fingerspetsarna.

”Extremt chockad”

Skivbolagsdirektören och Motown-producenten Berry Gordy minns sin forna kollega och säger i ett uttalande: 

”Jag blev extremt chockad och ledsen av att höra om bortgången av en medlem i Motown-familjen”

Berry Gordy lyfter fram Mary Wilson som en dörröppnare för andra Motown-artister och säger att han alltid varit stolt över henne. 

”Hon var en föregångare, en diva och kommer vara djupt saknad”

EU-parlamentarikern Evin Incir (S) samarbetade med Mary Wilson i frågor om antirasism och arrangerade ifjol ett event ihop artisten i EU-parlamentet:

– Jag minns henne som en varm, driven och jordnära människa. Hennes energi och glöd smittade av sig. Hennes och The Supremes roll i kampen för antirasismen i USA var avgörande under 60-talet och civil rights-rörelsen. Mary är en sann förebild vars kamp mot rasism och för jämställdhet vi måste fortsätta, säger Evin Incir i ett uttalande. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.