Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Superstjärnans ilska på Emmygalan: ”De ljög”

Foto: JAY L. CLENDENIN / LOS ANGELES TIMES / POLARIS POLARIS IMAGES

Inga ansiktsmasker och ingen som håller avstånd.

Det fick skådespelaren Seth Rogen att, i direktsänd tv, ifrågasätta Emmy-galan och dess arrangör i natt.

Förra årets upplaga av Emmygalan blev digital till följd av pandemin – men under natten till måndag, svensk tid, anordnades den 73:e galan i ordningen i Los Angeles.

Och allt var som vanligt på ytan: Kändisar, fotoblixtar, dyra outfits, kära återseenden, många kramar och inte en ansiktsmask i sikte, vilket fick många tv-tittare och fans att reagera i sociala medier.

Även stjärnor på plats reagerade.

Skådespelaren och komikern Seth Rogen presenterade galans allra första vinnare och passade då på att ifrågasätta tillställningen som i år hölls inuti ett slags tält med tak.

– Låt mig börja med att säga: Det är alldeles för många av oss i det här lilla utrymmet. Vad håller vi på med? De sa att det skulle vara utomhus. Det är det inte, sa Seth Rogen uppe på scen.

Seth Rogen menade att han inte hade närvarat om han vetat om förutsättningarna och skickade en passning till arrangören, tv-stationen CBS.

– De ljög för oss. Vi befinner oss i ett förslutet tält just nu. Jag hade inte kommit hit. Varför finns det ett tak? Så det är mer viktigt att vi har tre kristallkronor än att se till att vi inte dödar Eugene Levy (en av de äldre skådespelarna på plats, red. anm.) i kväll. Det är vad man har bestämt, fortsatte Seth Rogen halvt skämtsamt, halvt på allvar.

Seth Rogen i natt.
Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

”Seth Rogen säger vad alla tänker”

Efter Seth Rogens inledande ord om årets gala trendade skådespelaren i sociala medier.

”Seth Rogen säger vad vi alla tänker om att så många befinner sig i samma rum”, skriver en person på Twitter.

”Seth Rogen inleder Emmy-galan med att prata om elefanten i rummet, att ingen håller avstånd eller har på sig ansiktsmask och att alla mer eller mindre är inklämda i ett stort tält”, skriver en annan.

Många menade att arrangörerna antagligen inte visste hur de skulle hantera Seth Rogens svidande kritik.

”LOL, någon bakom kulisserna på Emmy-galan får antagligen panik av vad Seth Rogen sa. Han är kung!” skrev en person på Twitter.

Netflix stora vinnaren

De stora vinnarna på årets Emmygala blev ”Ted Lasso” och ”The crown”. Den sistnämnda tv-serien, som går att se på Netflix, lyckades skapa historia genom vinna samtliga priser i kategorin drama.

Netflix i sig hade också en bra kväll.

Streamingtjänsten roffade åt sig hela 44 statyetter – inte sedan 1974 har ett enskilt tv-bolag vunnit lika många priser under en och samma kväll.

The Crown-stjärnans ärliga inlägg – byter pronomen:

The Crown-stjärnans ärliga inlägg – byter pronomen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.