Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Supermodellens ilska efter bilderna

Emily Ratajkowski.
Foto: PIP / POLARIS / PIP / POLARIS POLARIS IMAGES
Foto: PLANET PHOTOS / STELLA PICTURES SUPPLIED BY PLANET PHOTOS

Supermodellen Emily Ratajkowski riktar stark kritik mot modebranschen – efter att hennes bilder manipulerats.

"Jag är otroligt besviken över att se mina bröst och läppar manipulerade på förstasidan", skriver modellen på Instagram.

Supermodellen Emily Ratajkowski, 26, slår tillbaka efter att en tidning har photoshoppat hennes läppar och bröst på förstasidan, skriver Metro.co.uk.

26-åringen prydde första sidan av Madame Figaro. Hon bar då en öppen svart rock och en läderkeps.

Bilderna på Emily Ratajkowski hade manipulerats

Men när Emily Ratajkowski såg bilderna reagerade hon direkt på att något inte stämde. Hon lade upp en oredigerad bild på Instagram från plåtningen.

LÄS MER: Modellens ilska efter nakenbilderna

På förstasidan av tidningen så verkade det som att hennes bröst hade "lyfts", och hennes läppar hade manipulerats till att se mindre ut.

"Alla är unikt vackra på sitt eget sätt. Vi är alla osäkra på de saker som gör oss annorlunda från det som klassas som typiskt vackert. Jag, som så många andra, försöker varje dag att arbeta mig förbi dessa osäkerheter", skriver hon.

https://www.instagram.com/p/BZEPYPSFOfR/?taken-by=emrata

Hon fortsätter:
" Jag blev otroligt besviken att se mindre läppar och bröst förändrade i Photoshop på den här första sidan. Jag hoppas att modeindustrin till slut kommer att stoppa försöka ta bort de saker som gör oss unika och i stället börja att hylla det personliga".

LÄS MER: Emily, 26, kritiseras – efter nakenbilderna 

Modellen hyllas för orden

Modellen fick beröm för sitt ställningstagande i kommentatorsfältet. 

"Du har rätt, vi är vackra precis som vi är, det borde vara "ta det eller låt det vara", skriver en person.

"Du är vackrare utan photoshop!", skriver en annan.

En annan skriver: 

"Så vacker".

"Du ser så snygg ut. Jag förstår inte varför de här magasinen känner behov att photoshoppa modellerna och sedan säga att man ska 'älska sin kropp', 'vara sig själv". De borde skämmas för att göra så här. Jag hoppas att det kommer att ändras en dag", skriver en annan person.

Emily Ratajkowski fick sitt stora genombrott i artisten Robin Thickes video till "Blurred lines". 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.