Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Supermodellens ilska efter hånet – var för tjock

Victoria secret-modellen: "De bad mig gå ner i vikt"
Victoria's secret-modellen Bridget Malcolm (till väster).Foto: WWD/REX/SHUTTERSTOCK / WWD/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Victoria's secret-modellen Bridget Malcolm led av svår anorexi – men fick ändå sparken av en klient i modebranschen för att hon var ”för tjock”.

Nu berättar hon om sjukdomstiden och den svåra vägen tillbaka, i ett ärligt inlägg på Instagram.

”Det har krävts mycket arbete och återhämtning, men jag är så tacksam för att det finns en plats för mig i industrin nu, när jag har en hälsosam vikt”, skriver Bridget Malcolm.

Supermodellen Bridget Malcolm, 27, har modellat för underklädesmärket Victoria's secret, och synts i prestigefulla modemagasin världen över.

Nu berättar hon öppet om sin kamp med ätstörningar, och hur hon gjort för att bli mer hälsosam, och ta sig ur sin destruktiva relation till mat.

I ett ärligt inlägg på Instagram visar Bridget Malcolm upp före- och efterbilder. Först två stycken på sig själv i röd bikini när hon var som sjukast, och sedan två bilder på en gladare Bridget Malcolm i träningskläder.

”Det här är jag, några veckor efter att jag nekades av en högprofilerad klient. Och nu. Stark och glad. Anledningen till att jag nekade var ”Bridgets kropp ser inte tillräckligt bra ut”. Flickan på de här bilderna har inte haft sin mens på flera månader, och behövde sova tolv timmar om dagen för att fungera. Det som är ännu galnare är att jag hade fått jobba för klienten tidigare år, när jag varit några centimeter smalare”, skriver hon i inlägget.

Modellen vill inte nämna vilket modeföretag det gäller, som tackat nej till att jobba med henne för att hon är för stor, när hon lider av svår anorexi.

Stöttar ett hälsosammare liv

Nu har Bridget Malcolm överkommit sjukdomen menar hon, och arbetar för en mer hälsosam modeindustri.

”Jag är så tacksam för att allt det här är bakom mig nu. Det har krävts mycket arbete och återhämtning, men jag är så tacksam för att det finns en plats för mig i industrin nu, när jag har en hälsosam vikt. Jag är stolt över att arbeta med människor som stöttar hälsosamma kvinnor”, skriver hon på Instagram.

https://www.instagram.com/p/B00zfWGFzix/?utm_source=ig_embed

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.