Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Supermodellen lever isolerad: ”Livet förstört”

Linda Evangelista på röda mattan under filmfestivalen i Cannes 2008.
Foto: IAN WEST / PA PHOTOS TT NYHETSBYRÅN
Foto: ENEWSIMAGE.COM / SPLASH NEWS / ENEWSIMAGE.COM / SPLASH NEWS SPLASH NEWS

Supermodellen Linda Evangelista säger att hon numera lever isolerat.

Och hon kan inte längre arbeta som modell efter en misslyckad skönhetsprocedur.

I ett inlägg på Instagram berättar 56-åringen om sitt nya liv. 

Den kanadensiska modellen Linda Evangelistas karriär tog sin början 1984 när hon fick kontrakt med den ansedda agenturen Elite model management i New York.

56-åringen anses av många vara en av de mest framgångsrika och inflytelserika modellerna någonsin – och har synts på över 700 tidningsomslag genom åren.

Men på senare år har modellen legat lågt, medan vänner och kolleger som Cindy Crawford och Noami Campbell har arbetat som vanligt.

Linda Evangelista 1998.
Foto: ARMANDO FRANCA / AP

Nu förklarar Linda Evangelista varför i ett inlägg på Instagram.

”Till mina följare som har undrat varför jag inte har arbetat medan mina vänners karriärer blomstrar, anledningen är att jag blev brutalt vanställd”, skriver modellen och riktar anklagelser mot ett företag hos vilka hon skulle genomgå så kallad fettfrysning, också kallat coolsculpting. En icke-kirurgisk procedur som går ut på att man skulpterar fettpartier med kylbehandling.

Men något gick fel, menar Linda Evangelista.

”Det ökade, inte minskade, mina fettceller och gjorde mig permanent deformerad, även efter att jag genomgått två smärtsamma och misslyckade korrigerande operationer”, skriver modellen på Instagram.

Linda Evangelista i New York för flera år sedan.
Foto: PPNY / GSNY / SPLASH NEWS / PPNY / GSNY / SPLASH NEWS SPLASH NEWS

”Trött på att leva så här”

Linda Evangelista skriver vidare att konsekvenserna av proceduren har förstört hennes liv och ”inte bara har det förstört mitt levebröd, det har skickat mig in i en spiral av djup depression, djupgående sorg och det djupaste av självhat”.

Modellen menar också att den mentala bördan har gjort henne isolerad i hemmet.

Enligt Linda Evangelista ska hon stämma skönhetsföretaget i fråga. Hon säger också att det kändes viktigt att prata offentligt om det som har hänt ”för att bli av med min skam”.

”I dag tog jag ett stort steg mot att rätta till ett fel som jag har lidit av och hållit för mig själv i över fem års tid”, skriver Linda Evangelista på Instagram och fortsätter:

”Jag är så trött på att leva så här. Jag skulle vilja kliva utanför dörren med huvudet högt, trots att jag inte ser ut som mig själv längre”.

Modellen Bella Davis anklagar Joel Kinnaman för våldtäkt

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.