Christopher Reeve och Margot Kidder. Foto: PA PHOTOS / PA PHOTOS TT NYHETSBYRÅNChristopher Reeve och Margot Kidder. Foto: PA PHOTOS / PA PHOTOS TT NYHETSBYRÅN
Christopher Reeve och Margot Kidder. Foto: PA PHOTOS / PA PHOTOS TT NYHETSBYRÅN
Foto: REED SAXON / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: REED SAXON / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: REED SAXON / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: ADRIAN WYLD / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: ADRIAN WYLD / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ADRIAN WYLD / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

Superman-stjärnan hittad död – dödsorsaken okänd

Publicerad
Uppdaterad

Superman-skådespelaren Margot Kidder är död.

Stjärnan som spelade Lois Lane blev 69 år gammal.

Detta uppger sajten TMZ.  

”Superman”-stjärnan Margot Kidder, som spelade Lois Lane är död. Hon blev 69 år gammal.

Enligt en presstalesperson gick hon bort i sitt hem i staden Livingston som ligger i delstaten Montana i USA, skriver sajten TMZ.

Polisen berättar att en person ringde in och berättade att man hittat Margot Kidder medvetslös och att hon inte andades. När polisen anlände var hon död. 

Polisen misstänker inget brott, men hennes död utreds. 

Enligt polisen är dödsorsaken okänd.

TMZ rapporterar att stjärnan drabbats av influensa bara dagar innan hon gick bort. 

Skådespelerskan ringde då in till radioshowen "The Drew and Mike Show" och genomförde vad TMZ menar blev hennes sista intervju. Där berättade Kidder att hon var sängliggande. 

– Jag ligger i sängen med influensa, sa hon i intervjun enligt TMZ. 

Hon fortsatte: 

– Jag kräks var 90:e minut, sa hon enligt TMZ.

Hon var på gott humör, men berättade att sjukdomen inte var rolig. Skälet till intervjun var att göra reklam för Kidders planerade framträdande på Motor City Comic Con i Detroit. 

Slog igenom i ”Superman”

Margot Kidder startade sin karriär 1978 bredvid skådespelaren Christopher Reeve i superhjältefilmen ”Superman”. 

Hon har dessutom bland annat spelat i pjäsen "Vaginamonologerna" på Broadway i New York, och gjort andra mindre roller.

Under flera år led hon av bipolär sjukdom. Under en period när hon kämpade mot sjukdomen var hon hemlös. Efter det blev hon en talesperson för mental hälsa. 

Margot Kidder dog 69 år gammal. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag