Foto: / OLLE SPORRONG EXPFoto: / OLLE SPORRONG EXP
 Foto: / OLLE SPORRONG EXP
Foto: / OLLE SPORRONG EXPFoto: / OLLE SPORRONG EXP
 Foto: / OLLE SPORRONG EXP

Publiken i extas efter Kläffords superhyllning

Publicerad

Chris Kläfford är den stora favoriten i "Idol 2017".

Under den andra fredagsfinalen fick han stående ovationer – och hyllades av juryn.

Efteråt var idolen mållös.

– Världsklass, säger en förstummad Anders Bagge.

Under den andra fredagsfinalen av "Idol 2017", som sändes på TV4 med start klockan 20.00, cementerade Chris Kläfford sin roll som storfavorit.

Chris Kläfford framförde Hoziers "Take me to church" och gjorde publiken så extatisk att de gav idolen stående ovationer.

Även juryn var förbluffad.

– Jag är förstummad, jag satt bara och väntade på att gyllene sparvar skulle flyga in i munnen. Det här är världsklass, säger Anders Bagge.

– Jag tycker om det här intima. Du brölade lite men det var skitbra också, sa Alexander Kronlund bland annat.

Kishti Tomita:

– Take me to the church, du bara sliter ut mitt hjärta. Åh wow.

Samtidigt vägrade publiken att sluta applådera.

Efteråt kunde Chris Kläfford knappt prata:

– Nu vet jag faktiskt inte vad jag ska säga, jag blev så överrumplad av det här, säger en  chockad Chris Kläfford.

Temat i den andra fredagsfinalen av "Idol 2017" är "Det här är jag" vilket gav idolerna en chans att bli mer personliga med tittarna. Chris Kläfford berättade bland annat att han föredrar landet framför storstaden.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag